/i/Diziler

Sadece dizileri konuşacağınız altinci.
  1. 1.
    +168 -25
    http://c11.incisozluk.com.tr/res/incisozluk/11002/7/337267_oebfa.jpg

    bu başlık, gerek üçkağıtçı sinan'ıyla , gerek uyy nuri babacuğum ali kemal'iyle; kaygana şaziment'iyle, maho ağasıyla, usman agasıyla, kara kızan obayana'sıyla türk milletinin gönlünde taht kurmuş kahkaha makinesi efsane dizide özellikle birbirine zıt iki karakterin karakter tahlilllerinin mukayesini ifa etmek amacıyla açmış olduğum başlıktır.

    bu iki karakter arasındaki siz deyin uçurum ben diyeyim yalıyar öylesine bariz ki kendimi bu tezat vaziyeti izah etmekle mükellef buldum.

    öncelikle bildiğiniz gibi mehmet hoca kendisi gibi öğretmen olan bir hanımla evli ve bir erkek iki kız olmak üzere üç çocuğa sahip.
    fakat , iki tane öğretmen maaşının ailesine yetmediği için taksicilik yaptığını iddia eden bu mehmet hoca ne kadar samimi?
    yaş haddini kıdem durumunu tecrübesini ve çocuk sayısını hesaba katarsak mehmet hoca ve eşi en az 3.000 tl'den ayda 6000 tl para kazanıyorlar.

    hanımı çalışmayan , kendisi de sadece taksicilik vazifesini iştigal eden osman aga ailesini geçindirebiliyorken 2 öğretmen maaşı ve taksicilikten gelen parayla birlikte bile paranın yetmediğini öne süren mehmet hoca yalan mı söylüyor yoksa o konkenci karısı ve minik fahişe kızları paraları har vurup harman mı savuruyor?

    bana kalırsa ikinci şık. siz de öyle düşünmüşsünüzdür büyük ihtimalle. ha diyebilirsiniz ki mehmet hocanın 3 çocuğu osman aga'nın bir çocuğu var. ama gelir tablosu yine de çok güçlü bir şekilde mehmet hoca'dan yana. buradan da ekmek çıkmıyor mehmet hoca'ya.

    hadi maddi durumları bir kenara bırakalım fahişe kızları erkeklerle gezip tozup paraları yiyor. e bu adam nasıl aile babası o zaman? dizide adeta yüksek ahlak abidesi olarak işlenen mehmet karakteri kızlarının bu durumuna neden ses çıkarmıyor?

    bunun oğlu da ayrı bir dert. yanılmıyorsam uyuşturucu bağımlılığı vardı. bu kadar övülen örnek gösterilen bir adam bir aile babası olarak adeta bir facia. bu adam seyircinin gözünde örnek insan veya yüksek ahlaklı birisi değil karısına kızına dahi söz geçiremeyen , kızı nurten'i gözü önünde babası yaşında bir adam düdüklerlerken perdeyi çeken bir alagavat.

    bu boynuzları arş-ı alaya uzanmış; adamlık , kocalık ve babalık gibi hasletlerden en küçük bir kırıntı bile içermeyen alagavat hakkında daha fazla yazmayacağım. inanın sinirden elim ayağım titriyor. ne mal olduğunu anlamışsınızdır zaten.















    şimdi gelelim adam gibi adam olan osman agaya






    sırf kızı zenci yarağı yemesin diye uykusundan dahi feragat edip pompalı tüfekle gece yarısı nöbet tutan bu koca yürekli adam için söylenecek bütün övgü dolu kelimeler yetersiz kalacaktır.
    kelimelerle süslü cümlelerle izah edilemeyecek bir asillik.
    avrupa medeni kültürüyle yetişmiş yağlı pehlivan osman aga.
    tam bir aile babası. zaman zaman sinirlendiği olsa da karısı safiye'nin haddi aşan harcamalarını bile toleransla karşılayan örnek şahsiyet.
    bu dizide biri örnek adam olacaksa bu gavat mehmet değil has be has adam olan osman aga olacaktır.
    sadece taksicilik yaptığı halde gavat mehmet gibi para yetmiyor diye mırın kırın etmez şükür eder. bir takım rahatsızlıkları olduğu halde ramazan orucunu aksatmadan tutar. ailesi için pervane olur adeta. başında da dediğim gibi ne kadar övsem boş. kelimelerle anlatılamayacak bir asilzadelik. onun için fazla uzatmayacağım.

    ___usman aga adam, mehmet hoca ise gavattır.___
    ···
   tümünü göster