/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +4
    kuran'da kadının yeri gayet nettir. bir ayette kadınlar sizin tarlanızdır der, diğer ayette üçer, dörder kadın alın der, öbüründe erkekler üstündür, gerekirse kadınlarınızı dövün der, peygambere seslenerek listeler halinde halanın kızı, amcanın kızı, şunun kızı, bunun kızı diyerek milletin kızını sana helal kıldık der... bu böyle uzar gider. şu yazılanlarla diyanetin söylediği arasında ahlaki açıdan öyle uçurumlar yok, bunu söylemeye çalışıyorum.
    ···
    1. 1.
      +3 -3
      Benim güzel kardeşim kadınlar sizin tarlanizdir diye bir şey okumadım ben Kuranda eğer hepsine eşit davranacaksiniz ve eşit miktarda sevecekseniz 4-5er alın diyor. Gerekirse dövün şurdan gelir Hz davut artik hastaligiina dayanamayacak duruma gelir ve karisi dahil herkes ondan uzaklaşır ve hz.davud eğer iyilesirsem karımı dovecem diye yemin eder. Ve Allah ona sağlığını verince yeminini bozma ama hafif dov der bizzat kuranda böyle gecer. Diğer bir kısım ise insanlar peygambere sürekli sorarlar sunla evlenmem caiz mi bunla evlenmem caiz mi ve Allah gelecek nesillerin kendi öz kızlarıyla evlenmemesi abilerin kardesleriyle evlenmeleri kesinlikle yasaklansın diye böyle kesin hükümler bırakır ve peygamberimiz tüm evlendiği kişilere eşit ve aynı sevgiyi vermistir. Şimdi bunla diyanet denen kurumun fetvasi aynı şeyler diyorsan sana yaziklar olsun ne dinini tam ogrenmissin ne de aklını kullanmayi
      ···
    2. 2.
      +1
      Oncelikle kadinin yerine degineyim. Islamda kadinlar degersizse neden hz haticeye kimse kir dizini otur evinde tuccarlik senin neyine deseydi hz aise ordu yonetmeseydi gidip borek acsaydi dovmek ise derb kelimesini darp olarak ceviren davarlarin hatasidir kalb i kalp zannedenler de ayni msl kategorisindedir.
      ···
    3. 3.
      +1
      kadınlar sizin tarlanızdır gibi bir şey okumadım dersen kuran okumamış sayılırsın. hatırlamıyorum demek daha doğru olur, zira hatırlamaman doğaldır, insanlık halidir. bakara 223. ayetinde bulabilirsin. özetle kadınları tarla gibi görmekten kasıt tarlaya nasıl yaklaşıyorsanız, nasıl tohumlar ekip bir ürün alıyorsanız, nasıl kendi isteğiniz sonucunda şekil verebiliyorsanız, kadınınıza da bu şekilde yaklaşın denmiştir. yani özetle, bu ayetten de anlayabileceğimiz üzere kadın ayrı bir birey olarak el alınmamakta, aksine herhangi bir iradeye sahip olmayan erkeksiz bir hiç olarak görülen bir canlıdır kuran'a göre.
      "gerekirse dövün" yorumunsa epey güldürdü. bu ne olm? ne saçmalıyorsun? nisa suresinin 34. ayetinden bahsediyorum. ne davut'u? geçiniz.
      peygamberin geçtiği ayetle alakalı nasıl bir açıklama yapmaya çalıştığını da çözemedim? millet peygambere soruyormuş şu şu caiz mi diye, allah da peygambere şunları şunları sana helal kıldık mı demiş? bağlantıyı kurmaya çalışıyorum ama mümkün olmuyor.
      diyanetin fetvasıyla kuran'da bahsedilenler arasında ahlaki açıdan uçurumlar yok diyorum, evet. bunu da çağdaş uygarlığın ahlak tanımından yola çıkarak söylüyorum, binlerce yıl önce yazılmış bir kitaba bağlı olarak değil tabii. zira avrupa'daki çoğu ülkenin ceza hukuku ahlaki açıdan çok daha ileridedir.
      ···
    4. 4.
      +1
      nemanja mvp, ayetler kuran'da yazılı işte, neyin laga lugasını yapıyoruz hala anlamış değilim. ancak "şurada aslında şu denmiş", "arapçada o kelimenin 3262 anlamı var" gibi ilginç argümanlarla gelindiğinde tartışma bir yerde kitlenip kalıyor. üstelik mükemmel bir varlığın insanlık için gönderdiği bir kitaptan bahsediyoruz. böyle bir kitapta çelişkilerin olması, 246527 tane ayrı yorumların oluşmasına sebebiyet verecek kadar kapalı konuşması... vs nasıl olabiliyor? böylesine önemli bir kitap üstelik insanlar anlasın diye ve hatta iyi anlaşılsın diye özellikle arapça gönderilmiş bir kitapta bu denli yorum farklılıklarının olması sizce de tuhaf değil mi? müslümanlara karşı herhangi garezim yoktur benim, zira kuran'ı aynen uygulamıyorlar da zaten, o ayrı mesele, kültürle, çağ ile insan şekillenir. müslüman da şekilleniyor. gidip de kuran'da yazıyor diye köleliği savunmuyor milyarlarca müslüman. hristiyan da kitabında yazıyor diye gayleri katletmiyor günümüzde. ancak tüm o kitaplarda şiddet vardır, hepsinde.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster