/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +142 -37
    evet ayarsever tırrekler uzatmadan konuya giriyorum:
    sabah yengenizle buluştuktan sonra alel acele eve geldim, hiç vakit kaybetmeden spora gitmek üzere çantamı falan hazırladım. bir yandan da giderken migrostan su alayım diye düşünüyorum.(dıbına kodumun spor salonlarında küçük suya tak gibi para istiyorlar. zaten aidatı sokmuşlar zütümüze)
    neyse çıktım evden Migros zaten hemen sokağın sonunda. tam kapıdan girerken bir ses duydum. ince narin ve rahatsız edici olmayan bir ses tonuydu:
    "pardon bir şey sorabilir miyim?" dedi
    baktım tipsiz çingene kılıklı kara kuru bi kaltak.(beni bilen bilir dilencilerden hiç haz etmem tiksinirim hiç de acımam dıbına koydumun beleşçilerine.)
    neyse döndüm dinliyorum:
    "kusura bakmayın biliyorum rahatsız ettim ama (bir de boynunu bükmüş gibik) birşeyler yemem lazım çok açım" vs vs başladı bu sıralmaya araya allah kitap falan da koyuyor amk dindarsa ordan vurayım taktiği heralde.
    dedim 1 dk bekle burda su alcam içerden para bozulsun geliyorum dedim. bu gibik hobit çingeninin gözlerinin öyle bir parlayışı var ki "aha gibtim belasını dıbına koydumun kerizi" der gibi resmen.
    neyse çıktım kasanın ordan da bu 1-2 tlye satılan kolonyalı mendiller oluyor bilirsiniz 20 tane falan olur içinde onlardanbir tane aldım çıktım.
    bi baktım bu çük kafalı kapıda sırıta sırıta mutlu mesut para alcam diye bekliyor. baya gözlerimin içine bakıyor falan, bu böyle umutla beklerken elimi cebime attım iyice gözleri parladı kerizin. çat! bir çıkardım mendili elimde sallaya sallaya buna bakıyorum. suratı dıbına sirke şişesi girmişe döndü kevaşenin. bir mendile bakıyor bir bana.
    neyse dedim ki;
    madem para istiyorsun bu mendille ayakkabılarımı silersen sana 5 tl veririm dedim (ayakkabı sildirmekteki amacım küçümsemek değil cidden ayakkabım pisti ve aklıma başka yaptıracak bir şey gelmedi(pisleşmeyin))
    iyice suratı düşdü gibtiğimin soğan kafalısının. hık mık dedi kaldı cevap veremiyor suratıma bakıyor.
    dedim ne oldu? para istemiyor muydun? 5 tl vericem işte.
    bu yine sus pus şaşkın falan
    yaa dedim hacı yok öyle bi dünya bizim sabahtan akşama zütümüz çıkıyor 3 kuruş için zütümüzde boza pişiyor senin gibi kimse bize "abi açım para ver" deyince para vermiyor dedim. kusura bakma para istiyorsan hak edeceksin, iş yapıp karşılığını alacaksın dedim.
    yok zütün yemiyorsa da(aynen bu şekildeydi kelimeler) defolup gideceksin burdan sana beleş yemek yok.
    zütüne baka baka gitti inceden inceye de sövdü galiba birşeyler mırıldandı ama anlamadım. yalnız cidden silseydi 5tl verecektim gözden çıkarmıştım. helali hoş olsun amk ne olacak 5tl ile ne o zengin olur ne ben fakir olurum. ama ekmek aslanın ağzında hacı. kimse kimseye bedava bir şey vermez. kolonyalı mendile de ihtiyacım vardı zaten iyi oldu..
    ÖZET:dilenciye ayar verdim okuyun dıbına soktumun tembelleri.
    NOT: aynı fotoğraftaki kaltağa benziyordu tipi rengi falan
    ···
   tümünü göster