1. 1.
    +3 -3
    arkadaşlar youtube 'dan para kazanmak artık mümkün ama bunu bilmeyenlerin sayısı oldukça fazla. o yüzden sizlere kısa ve net bir şekilde üşenmeden,nazlanmadan kendi cümlelerim ile bilgilendirmeye çalışacağım.

    önce eğer yoksa bir youtube üyeliği alıyorsunuz. daha sonra sağ üste çark işaretine tıklayıp kontrol paneli kısmına tıklayınca bizden kanal oluşturmayı isteyecek oluştur diyoruz sizden doğrulama isteyebilir cep numaranızı rahatlıkla yazabilirsiniz.

    bu işlemden sonra yine sağ üstteki çark işaretine tıklayıp youtube ayarları diyorsunuz. açılan bölümde hesap bilgileri yazması lazım onun altında ek özellikleri görüntüleyin diyorsunuz. sol tarafta kanal ayarları kısmında gelişmiş diyorsunuz. buradan üyeliğimizi yurt dışı göstereceğiz çünkü türkiye gözükür ise sıkıntı olabiliyor. oradan hesap bilgileri kısmındaki ülkeyi abd yapıyoruz.

    daha sonra sağ taraftaki çark a tıklayıp kontrol paneli ve solda kanal ayarları kısmındaki özelliklere tıklayın. orada en üstte üye adınız yanında doğrula butonu işlev ise hesabınızı doğrulayın ( cep numarası yazacaksınız mesaj gelecek ya da arayacaklar falan bu işlem hemen gerçekleşir fazla beklemezsiniz,eğer beklerseniz bir sıkıntı olabilir numarayı falan kontrol edin )

    hemen üstte anlattığım özellikler kısmının hemen altında para kazanma diye buton göreceksiniz. etkinleştir diyeceksiniz. çıkan pencerede hesabımı etkinleştirr diyeceksiniz. daha sonra bu para kazanma butonu yeşil olacak.

    (bkz: google adsense) ile ilişkilendirmeyi aşağıda anlatıyorum

    o yeşil olan para kazanma butonun hemen yanında para kazanma ayarları yazısına tıklayın. açılan sayfada yönerge ve bilgiler kısmından ödemem nasıl yapılacak kısmına tıklayın. orada mavi ile adsense hesabımı ilişkilendirme yazısı göreceksiniz. ona tıklıyoruz. açılan bölümden sonraki diyoruz. sizi adsense sayfasına yönlendircek. aynı youtube hesabınızdan aktif etmek için evet, google hesabında oturum açma adımına geç diyoruz. bizden mail adresimizi şifremizi isteyecek dolduruyoruz ve enterlıyoruz açılan sayfada içerik dilini türkçe yapıp ileri diyoruz.
    açılan sayfada istenilen bilgilerin hepsini dolduruyoruz. ama dikkat edin tüm bilgilerin doğru olması lazım ülkeyi falan abd yapmayın burada. daha sonra başvurumu gönder diyorsunuz ve sizi tekrar youtube hesabınıza aktarıyor.
    size adsense başvurunuz gönderildi ve şu anda incelenmektedir. yaklaşık bir hafta içinde başvurunuzun durumuyla ilgili bir e-posta alacaksınız. yazısını göstericek.

    bundan sonraki kısmı, e-postayı bekleyin orada yazan talimatları yapın.

    ---

    sizden gelen sorular ve cevapları edit:

    ---

    peki bu youtube neye göre para veriyor ??

    arkadaşlar bakın;
    bu benim youtube kanalım - tıklayın fırsat buldukça videolar yüklemeye çalışıyorum.

    (kanalıma https://www.youtube.com/c...92f8z-a5APJydKTBmQ/videos (bkz: abone) olursanız yazdıklarımla (bkz: eş video örneklerini) görebilirsiniz ve bu yazımdan gerçekten bir şeyler öğrenirseniz sizden bir (bkz: teşekkür) niyetine kanalıma abone olmanız beni mutlu edecektir)

    bu üste verdiğim linke tıklayın. açılan sayfada karşınıza benim yüklediğim videolar gelecek. herhangi birine tıklayın. yalnız dikkat edin video 7 saniyeden fazla olsun 7 saniye altındaki videolara reklam verilmez.
    her neyse açın bi tane yüklediğim videomu, şimdi bakın tam play tuşunun üsttündeki hani ileri alıp geri sarabileceğiniz yer var ya orada sarı renkte şerit göreceksiniz video tam oraya gelince reklam çıkacak o reklama tıklarsanız bana para gelecek.

    (tıklayanlara da ayrıca teşekkür ederim) olay bu şekilde işliyor.

    ya da videodaki size para kazandıracak reklam, hemen üstte anlattığım gibi değil de video açılırken en başta mini reklam videosu ile çıkabilir.

    sayfa görüntülenme sayısı ise size para kazandırmıyor,tıklanması lazım.
    ···
   tümünü göster