/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 76.
    +2 -1
    Nasıl sorun olmaz amk coğrafyaya bir bak istersen ülkeler içindeki ayrılıkların nelere sebebiyet verdiğine bir bak bu coğrafyadaki insanların tümünde akılla düşünme diye birşey yok millet zütüyle düşünüyor amk ülkenin her tarafında yaşananlara bir bak akılla düşünen insanların olduğu yerde böyle şeyler olurmu kafana göre sorun olmaz diyon amk
    ···
    1. 1.
      +3 -3
      Amerikada eyaletlere var ki eyaletler özerk bölgelerden daha aşırı bir özgürlüğe sahiptir mesela kendi kanunları vardır. Özerklik demokrasiyi getirecektir yerel yönetimin güçlenmesi bir ülkeyi daha da güçlendirir belli ki sen bunu göremeyecek yaştasın. Çünkü demokrasinin olduğu yerde refah olur ve rahat batmıyorsa h bir sorun çıkmaz bunu hala göremiyorsan benim sana yapabilecek bişeyin yok kardeşim.
      ···
    2. 2.
      +3 -1
      amerikadaki eyalet sisteminde eyaleti yöneten adamlar terörizm propagandası yapmıyorlar ama.
      sizin silho pkk ya durun meclise girdik halledicez dedi. söz geçiremedi dağ kadrosuna.
      orada insanlar uyuşturucu parası karı amıyla keyifleri yerine kaçırılan kızları peşkeş çekiyorlar liderlere sizlerde kürt kızları savaşıyor sanıyorsunuz.
      adamlar bırakırmı uyuşturucu trafiğini amk?
      pkk şuanda orada at koşturacağı bir şekil istiyor.
      özerklik mümkün değil parayı biz vericez paralar örgüte silah tank kepçe olarak geri dönsün diye sonra gelip mersindede kürt var orada bizim diyesiniz diye mi?
      ···
    3. 3.
      0
      Kursa bakmada özerkliği yukarda tanımladım, yani Kürdistan özerk bölgesinde adamların kendi polisi yada kendi askeri olmayacak Türk askeri polisi ve kanunları işleyecek tabiki. Barış oluncada pkk dağıtılır uyuşturucu ticareti varsa da polisimiz operasyon yaparak bunu önleyebilir. Yani Pkk ya para verilecek onlar o özerk bölgeyi yönetecek diye bişey yok.
      ···
    4. 4.
      -1
      Daha ne dediğini anlamadan gelip burda maval okumuşsun amk Amerika da başkanlık sistemi var burda niye yok amk bu mantıkla akkoyunlardan ne farkın var amk orya uyan buraya uyacak diye birşey yok bu coğrafyada ortaya atılan en ufak ayrılıkların Afganistan da ırakta suriyede pakistanda bilimum ortadoğu ülkelerinde nelere maal olduğu ortada amk kör olan sensin herhalde kabul etsende etmesinde bu ülke insanının ordaki insanlardan zerre farkı yok bunu kafana sok
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster