/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +4
    cevap veriyorum;
    büyükk patlamadan sonra dağılan parçalar uzaya rastgele savruldu
    bunların arasında yıllar geçtikçe birbiriyle çarpışanı var, dönerken dönmeyi bırakanı var kendi kendine parçalananı var.. aradan kaç milyar yıl geçti bilemicem ama dunya ve güneş gezegeni diğerleriyle şu ana kadar çarpışamamış hayatta kalabilmiş varlıklardır. mesela mars bahtsız mars zamanında gök taşıyla çarpıştığı içi dönme hızı ve yönü sorunlu magnetin alanı zayıf. yaşamaya müsait alanı vardıysada artık yıllardır yok.
    böyle bişeyin dünyanın başına gelmeyeceği garanti değil.
    eğerki yörünge süresi 100 milyar yılda bir dünyanın yörüngesiyle kesişen bir cisme bu milyar yılda denk gelirsek bizde parçalanırız .
    Atesitim evet kozmik tüm soruları sorabilirsiniz
    ···
    1. 1.
      0
      Peki islam'ın yasakladığı şeyerin sağlığa (ruh ve beden) zararlı olup desteklediği şeylerin yararlı olması tesadüf müdür? Ve ya Kur'an da geçen bilgilerin bilime ışık tuttuğu?
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        islam milattan sonra 600 yılında ortaya çıktı.
        eğer ruh beden sağlı için yararlı zararlı tavsiyeleri mucize olarak görüyorsan millattan önce 500 yılında ortaya çıkmış budizme inanmalısın , islamdan 1000 daha eski . çok daha fazla huzur verici.
        kuranda geçen hiçbir bilgi bilime ışık tutmamıştır ! varsa örneğini görmek isterim. bilim adamları önce keşfeder , bizim hocalarda kılıfına benzetip kuranda varmış der. kuran rehberliğiyle hiçbişey bulunmadı
        ···
      2. 2.
        -1
        islam milattan sonra 600 lü yıllarda çıktı ama din hep vardı. Yani islam kendiliğinden hop diye oluşmuş bir din değil ki müslüman olan kişi islamdan önce ki dinlerin ve peygamberleri kabul etmek zorundadır. Yani islam m.s 600 yılından sonra olarak sınıflandırılmaz. insanın olduğu zamandan beri din vardır ve bu dinin en son haline de islam denir. Biraz karışık mı anlattım bilmiyorum. Zaten budizm vs. O eski dinlerden insanların sapması ile ortaya çıktı. Yoksa kimse kendi elleri ile put yapıp aaa bu çok hoş olmuş tapayım buna inekler de süt veriyor ne kutsal şey kesmeyelim dememiş. Yaşam tarzlarını eski dinlerinden kalmış ve saptırtmışlar. Ve bu islamın yasakladıklarının zararlı olmasını değiştirmiyor . ve bu dünyadaki bütün dinlerinde birden islam üzerine çullanmasını da değiştirmiyor. Hani doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali.
        ···
   tümünü göster