/i/Felsefe

filozofiya'ya inananların kafalarını açtıkları uhrevi altincidir.
  1. 1.
    +7
    Şimdi dilerseniz birlikte beynin daha verimli kullanımını sağlayacak olan etkin bir yolculuğa çıkalım;

    Nobel ödülü sahibi Prof. Rager Sparry 1960'lı yıllarda beyin üzerinde derinlemesine bir araştırma yaptı. Sonuçta şaşırtıcı bir gerçekle yüz yüze geldi. Beyin o güne kadar zannedildiği gibi tek bir parçadan oluşmuyordu. Sağ beyin ve sol beyin adı verilen iki bölümden meydana geliyordu. Her iki beynin de işlevleri farklıydı. Beynin sol bölümü bedenin sağ tarafını, beynin sağ bölümü ise bedenin sol tarafını kontrol etmektedir.

    Uzmanlar beynin ikiye bölünmüş bir beyin değilde uyum içerisinde çalışan iki beyin olarak düşünülmesi gerektiği kanaatine vardılar. Her bir beynin yürüttüğü fiziksel faaliyetler farklı olduğu gibi öğrenme sürecinde de farklı işlevler yaptıkları belirlenmiştir.

    Beyin dalgalarını ölçen özel başlıklar takan kişilerin çeşitli zihinsel işlevler yapmaları istendi. Bu kişilerin zihinlerinde değişik sayıları toplamaları, çeşitli renklerdeki kutuları üst üste koymaları, hayal kurmaları ve mantık yürütmeleri istendi. Bu faaliyetler yapılırken kişilerin beyinlerinin her iki yarısından gelen dalgalar ölçülüyordu. Ortaya çıkan sonuçlar çok ilginçti. Beynin sağ ve sol tarafları farklı faaliyerleri ele alıp işlemekteydi.
    ···
   tümünü göster