/i/Devlet

  1. 1.
    +12 -2
    Bu dıbına koduklarım heryerde panpalar. Geçen sene 15 tatilde memlekete hatay dörtyola gittim. Portakal bahçeleri evlerin kenarında olur ve tel çit falan olmaz çünkü herkesin bahçesi olur en zengininden en fakirine kadar.

    Sabah 8 9 gibi kalktım yüzümü yıkadım sobanın başına geçip ısınıyordum. Babaannemde balkondaydı. Kürdün teki gelmiş bizim bahçeye portakal mandalina limon ne bulursa topluyormuş. Babaannem bağırıyor garibim "Yeter gayrı alma yeter" diyordu. Kalktım çıktım balkona dıbına kodumun bini doldurmuş bohçayı daha yere düşenleri topluyor. Seni dıbına kodumun çocuğu dedim, rahmetli dedemin bahçe sularken giydiği ayakkabıyı fırlattım.

    Demek istediğim şu beyler bunlar hem yüzsüz hemde pisliğin önde gideni. Atatürk zamanında isyan çıkaranların ya cezası kesilmiş ya da sürülmüş. Kimse kusura bakmasın kurunun yanında yaşta yanar. Eğer gereği buysa haklıyla haksız ayırt edilemiyorsa yıkıp geçeceksin. Kaç asırdır Çukurova-Erzin-Dörtyol bölgesinde Türkmenler gül gibi geçinip giderken hiçbir asayiş sorunu yokken son 10 yıldır suç oranları patladı bu kürtler zenginiyle fakiriyle bunlar Adananın heryerindeler. Attığız her adımda bunların izine rastlıyorsunuz.

    Sadece Çukurova bölgesinde değil aq Türkiyenin her yerindeler artık. Hepsinde örgüt sempatizanı potansiyeli var. Hiçbirine acımayacaksın çocuk bu daha aklı ermez demeyin onları daha anasının memesinden süt emerken Cumhuriyete ve Askere karşı kinlendiriyorlar.
    ···
   tümünü göster