/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +4 -1
    vay bee ne kadar zekisiniz olm siz. nasıl da kimse düşünemedi insanlar uydurur falan diye.

    IQsu yeterli olan ve mantıklı düşünebilen herkes hadislerin şart olduğunu bilir.

    Sen neye göre zekatını veriyorsun? Neye göre namazlarını kılıyorsun? Ne okuyorsun? 1 ruku 2 secdeyı hangi kaynağa göre yapıyorsun?
    Hepsi hadis.

    Ayrıca peygamber bu dini en iyi uygulayan değil mi? Onu örnek almak yanlış olamaz.

    Ayrıca sanıyorsun ki 200 sene sonra hadis yazıldı. Hadisler peygamber varken yazılıyordu zaten, sadece sistematik ve düzenli bir kitap haline getirilmemişti.

    Örnegin ben çiftçiyim gidip bu konu hakkındakileri sorup not alıyorum, sen de avcısın sen de normal olarak şu olur mu bunu yapabilir miyim diye soruyorsun.
    Bakın mantıklı düşünen zaten bunların tamdıbını kabul eder.
    O 200 sene sonra yazıldı denin kitap bunları konusuna göre, düzenli tertipli oluşturan adam. Yani ilk defa o zaman yazılmıyor.

    Ayrıca siz sünnete güvenmiyorsunuz ya, Kurana nasıl güveniyorsun? O kitap olarak mı indi sanıyorsun? Kuran da sünnet gibi yazıldı haberiniz olsun.

    Bak harbiden merak ediyorsanız üşenmiceksiniz. Ben senelerdir bu işlerle meşgulüm adam gibi gideceksiniz usulü hadis ve islam tarihi dersleri alacaksınız. Bulabiliyorsanız bir sıkıntı gelin söyleyin ben de reddedicem.

    Kısa yazmaya çalıştım okunmaz diye, o hadislerin hepsi o kadar büyük elemelerden geçiriliyor ki sanmayın gelen geçen hadis sallayabilir diye
    ···
    1. 1.
      -2
      Her onune gelen sallamiyor bir devlet politikası olarak sallaniyor zaten. Misal al bir hadis gelecekte abbasogullarindan siyah elbiseli insanlar gelecek. benden olduklarini iddia edecekler ama benden degiller. onlara yardim etmeyin su bile vermeyin. Abbasiler emevilere saldirmadan once ortaya cikmis bu hadis ne tesadufse
      ···
    2. 2.
      +2
      sallama hadisler, çıkar sağlayan hadisler vs ayıklanıyor zaten. bunu düşünebilen tek insan sen ben değiliz bunu anlaıyn artık. adamlar ömürlerini hayatlarını bu ilme adıyor.

      senin şu 4 satırlık cevabın tamamen cehalet.

      ilmin yok ama ilme heves de yok. kafandan konuşuyorsun. keyfe bak
      ···
    3. 3.
      +1 -1
      Kafadan konusma mi kuran da okudum cesitli hadis ve ilmihal kitaplari da ve nedense kuran okurken huzur digerlerinde nefret buldum.
      ···
    4. 4.
      0
      sen cevabı vermişsin zaten panpa birde Allah kuran yeter derken bu insanlar nasıl hem yetmez deyip hemde müslümanız diyorlar onu anlamıyorum
      ···
    5. 5.
      +1
      IQsuz herif. Hadi bana dini anlat o zaman Kuranla. Peygamber onun açıklayıcısıdır ve ihtiyaçtır.

      Bekliyorum şimdi, hadi dini açıklayın bana. Namaz nasıl kılınır zekat nasıl verilir, tesettür nasıl olur? Haramlar helaller ve hükümler nereden çıkaracağız?
      Ahkam sünnetle ulaşır. 2 kitap okumuş 2 saat de tvde 2 adamı izleyip burada konuşuyorsunuz. Bilgi 0
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster