/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +1 -1
    Çok saçma. Çıkıntı sadece Türklere özgü değildir. Türk olup olmadığınızı anlamak için aynaya bakmak bundan daha gerçekçi bir araştırma olur.
    Aynaya bakınız. Mongoloid iseniz Türk olabilirsiniz, değilseniz, 10 tane çıkıntı da sizi kurtarmaz.
    Not: Mongoloid olmak yeterli değildir fakat çıkıntıdan daha güvenilir ve daha kesin sonuç verir.
    http://i.imgur.com/ci1yNU6.gif
    Türklerinde dahil olduğu Mongoloid insanların kafatası böyledir.
    Burun kemeri düz ve burun küçük, yüz yuvarlağımsı vb.
    ···
    1. 1.
      +1
      Ayda en az 3 kitap okusaydın en azından okuduğunu anlaman gelişirdi güzel kardeşim.

      Dikkatini celb ederim ki şöyle cümleler vardı metinde ;

      "bugün size Türklük göstergesi SAYILAN Turan çıkıntısını anlatıcam"

      "Antropolojide Türk ırkına ait olduğuna iNANILAN"

      "bu çıkıntı. Turan ırklarında YÜZDELiK OLARAK ÇOK FAZLA GÖRÜLDÜĞÜ iÇiN BU iSMi ALMIŞ"

      Gördüğün gibi metin bilgi verme amaçlı bi fikri savunur nitelikte değildir. Azıcık lisede biyoloji derslerine asılsaydın da birazda coğrafya tabiki de mongolid/turanid ırkların gen havuzunun çok geniş olduğunu ve coğrafyaya göre insanların fenotipinde değişiklikler meydana geldiğini bilirdin. Attığın ekteki kafatası brakisefal kafatasıdır zaten metini okuyup bişey anlamamışsın yine burun vb yüz hatları değişiklik göstermesi muktedirdir yukarda dediğimden ötürü ırklar gen incelenmesi ile bulunabilir sadece. Kafatascılık bir görüştür %85 doğru sonuca zütürür. Yine de ahlaklı üslubundan dolayı teşekkür ederim
      ···
    2. 2.
      -2
      Ben orada, Turan çıkıntısına sahip olan bir bireyin Türk olmama ihtimali olduğunu belirttim. Daha garanti, daha kesin şeylere yönelmeliler diye düşünüyorum.

      Burun ve yüz hatları değişebilir demişsin. Burun kemeri kemiktir, antropolojide çok önemlidir. Yüz hatları çevresel olarak değişebilir fakat genelde aynı kalır. Çok değişim göstermez. Ten veya kıl değilki bu, kemik.

      Kızılderililer, zamanında Bering boğazından Amerikaya geçmiş Mongoloid insanlardı. Dillerinin Türkçeye olan benzerliği aşikar zaten. Yani bu insanlar Türklerle aynı köken olan, Mongoloid insanlar. Bu insanlar, uzun yıllardır Amerika'da yaşamasına rağmen, Mongoloid kalmışlardır. Anadoluya gelince, 1000 yılda Mongoloidliğin yok olması söz konusu olamaz, olağandışı ve gerçekçilikten uzaktır. Coğrafya o kadarda etkili değil yani.

      Gen havuzu geniş demişsin, buna da katılmıyorum. En çok varyasyonu olanlar Caucasoid insanlardır. Mongoloidlerde göz rengi, saç tipi ve rengi vb. çok farklı değildir Caucasoidlerde ki gibi.
      ···
    3. 3.
      0
      Kızılderililerin asya kökenli olduğu bilinmektedir yine de kesin Türk demek yanlış bu bizim " oooo bunalarda Türk " tarzında herkesi türkleştirme çabamızın bi sonucu olarak her kanıyı buraya çekmemizden kaynaklıdır. Kemik bu kemik diyorsun ama cinsel seçilimle bile bir toplumun baskın uzun/kısa kemikli olması bile değişebilir. Homo-sapiensler Afrikadan çıkıp birbirinden yüzlerce yıl izole olduktan sonra ırklaşmışlar zamanla yani sen düşün şimdi Türkler araplarla kaynaşıyor özellikle islamın yayılmasıyla anadoluya geliyoruz proto-türk olan Rumlarla kaynaşıyoruz sonra tekrar osmanlıyı oluşturan boy geliyor falan filan böyle gidiyor arkadaşım 1000 yılda olmuyor bu iş biz 5000 yılı aşkındır anadoludayız ve oradaki halklarla kaynaşmış ortak bir kültür oluşturmuş durumdayız. Türkiye adınıda biz vermiyoruz taaaa Doğu Romanın gücü zayıflamaya başladığı dönemden italyanlar Türkmenia diyor çünkü Türk akımı var Gen havuzu en geniş mezopotamya ve anadoludur aksini iddaa etmek kör cehaletten ibarettir.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster