/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +69 -12
    Kimyacı panpalarım bilir bu başlığın açılmaması beni hüsrana uğrattı.

    Orbital, elektronların atom çekirdeği etrafındaki yörüngelerde bulunma olasılığının en fazla olduğu hacimsel bölgelere denir. Fizikte atomik, kimyada orbital olarak geçer.
    Bir yörüngede kaç orbital bulunduğunu hesaplamak için n2 parametresi kullanılır. n, burada "Baş kuantum sayısı" adıyla anılır.

    II. Molekül Orbitali: Bir molekül üzerinde tamamen dağılmış olduğu düşünülen atomik orbitallerle aynı matematiksel özelliklere sahip olan matematiksel fonksiyonlardır. Psi ile simgelenir. Mesela sigma,pi,delta orbitalleri.

    Molekül Orbital teorisine göre moleküller meydana gelirken, atomlar gerekli bağ mesafesinde birbirlerine yaklaştıklarında molekül oluşmadan önce atomlarda bulunan atomik orbitaller karışarak moleküle ait orbitalleri oluşturular. Bu nedenle molekül oluştuktan sonra atomik orbitallerden bahsedilemez.

    Atomik orbitallerin karışması molekül orbital teorisinin temeli olup, uygun simetri ve enerjide ancak molekül orbitallerini olusturabilirler. Molekül orbital diyagramları ise atomik orbitallerin molekül orbitallerini oluşturmak üzere nasıl birleştikleri gösteren diyagramlardır.

    s orbitali en fazla 2 elektron
    p orbitali en fazla 6 elektron
    d orbitali en fazla 10 elektron
    f orbitali en fazla 14 elektron alabilir

    Edit: Normalde böyle şeyler yapmam Bazı huur çoçukları lise bilgisi veriyor şimdi hocasından duymuş da gelmiş diyor bu sözlükte bunları bilmeyenlerde var bilimi sözlük için en basitten başlatacağım ve siz sayın huur ÇOÇUKLARI bi tak biliyorduysanız kendiniz başlık açardınız ben bu sözlüğün hunharca bilim konuşmasını istediğim için yeni bir furyaya başladım. Bidaha ki başlığımda Kuantum teorisini açıklayacağım saygılar.
    ···
   tümünü göster