/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 251.
    +4 -1
    Doğma büyüme Ankaralıyım, memleket Rize.

    Rize: Burada çok yaşamadım insanını iyi tanımıyorum. Ama Türkiye'nin doğa güzelliği bakımından 1. şehridir tartışılmaz.
    Ankara: Rize'nin zıttıdır. Buranın lakabı "gri şehirdir". Memur şehri de derler. Her zaman hüzünlü, kasvetli, karamsar garip bir havası vardır. Hava çok dengesizdir. Aynı gün içinde güneş açıp, dolu yağıp, tekrar güneş açıp, kar yağıp, güney açıp, kasırga çıkıp, kar yağabilir. Ankara'ya gideceklere tavsiye, asla tek parça giyinmeyin. Kışın mesela en kalın kazağı giyip gelmeyin, bir güneş açar kazağı yırtarsınız. Kat kat giyinin. Günlük sıcaklık farkı çok fazladır. Ankara'da baharlar yoktur. Bahar aylarında (bahar + güz) gündüz yaz gece kıştır.

    insanı genel olarak depresiftir, eğlenmeyi bilmez (ben dahil). Ülkenin en çalışkan ve kariyer odaklı insanları Ankaralılardır. istanbulluları giber atarlar bu konuda, istanbul'daki işkolikler de Ankara göçmenidirler. Buraya zamanında Anadoludan insanlar göç edip memur olmuşlar. Biz de onların çocuklarıyız. Ankaralılar baba parası yemek ya da babanın şirketine oturmak nedir bilmez. Ankaralıların hayattaki amaçları okumak, çalışmak, adam olmaktır çünkü aileleri onlar böyle öğretmiştir. Bu şehirde it kopuk serseri fazla yoktur. Sadece gecekondu mahalleleri ve semtleri vardır, oradaki insanlar tehlikelidirler. Yeni Doğan'da diye bir mahalle vardır iç Anadolu'nun uyuşturucu merkezidir. Yunus polisler girişinde pusuda beklerler ama içeri giremezler. Oralara yolun düşmüşse sağlam ayakkabı değilsindir. Ayrıca o tak gibi şiveyi, kekoluğu gecekonducular kullanır. Angaranın bağlarıııı diye bir şey yoktur onlar keko işidir. Normal Ankaralı işinde gücünde namuslu insandır. Mert değiliz, delikanlı değiliz, vatansever değiliz, nezih semtlerde yaşayan bir azınlık hariç Atatürkçü ve laik değiliz. Bizde dindar yobazlar da oldukça azdır.

    Bu şehirde insanların bol bulunduğu yerler dar ve bakımsız sokaklardır. Büyükşehir havası yaşayayım diyip büyük modern bölgelere giden insanlar için sonuç hüsran. Çünkü oralar bomboş.

    Genel olarak bir Ankaralı görürseniz ona kötü davranmayın. Onu sevin, kollayın, onun derdi başından aşkın zaten. Ama keko görürseniz ona Ankaralı demeyin. Çünkü sonuçta onlar da Konyalı, Adanalı, Kayserili vs. çomarların akrabalarıdırlar.

    Not: Keko derken, Behzat Ç., Ankaralı Namık gibi tiplerin empoze etmeye çalıştığı garip bir kültüre ve şiveye sahip olan insanlardır.

    Genel olarak Ankaralılar istanbulluların mütevazi, daha fakir, daha iyiniyetli versiyonlarıdır. Çoğunluk dertli ve depresiftir.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster