/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 151.
    +28 -4
    samsun orta karadeniz bölgesinde yer alan bir liman kentidir. nüfusu bilmem kaç ve yüz ölçümü de bi o kadar gereksiz olan samsun'un karadeniz'deki en stratejik konumda olmasını sebebi mohdi lazlığın başladığı yer olmasından kaynaklıdır.

    mesela samsun'da öyle unkapi, yunkapi şeklinde lazca konuşana pek rastlanmaz. samsun'da herkes gayet de akıcı bir şekilde türkçe konuşur. sanırım aralarında en pelteğe bağlayanı ben oluyorum. benimle konuşan bilir kelimelerimde hep bi' seyrelme var. neyse.

    en çok içilen kamyoncu sigaraları olan ballıca, tekel 2001, bafra, samsun, 216 ve (u: liseliler bilmez) birinci sigarası hep samsun coğrafyasında üretilip yine o eşsiz samsunlu halkının ellerinden yapılmaktadır. yani öhüüü öhüü diye öksürüp öğürürken aslında bize olan merhametinizi ve sevginizi belirtiyorsunuz.

    samsun türkiye'nin ilk sesli ve ışıklı trafik ikaz lambalarına sahip olmuş bir büyükşehir belediyesi atağına maruz kalmış ilimizdir. yanılmıyorsam sadece taksim'de vardı böyle bir ikaz sistemi. hani istanbul'un geneline bile pek yayılmamışken samsun'un 19 mayıs caddesi bu ışıklarla adeta yeni bir gelin gibi süslemişti. seneeeeee 1997 falan.

    ballı simidi, pazar pidesi, yeşilırmak'ı, kızılırmak'ı, bandırma vapur'u, 19 mayıs şenlikleri, atıyla şahlanmış atatürk heykeli, havza ve kaplıcaları, amisos'ları, amozonları, sülün kuşları, tiriti, bafra kavunu ve karpuzu ile adeta yurdum insanına oha dedirten nice güzeliğe sahiptir samsun.
    ···
   tümünü göster