/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +19 -4
    Beyler bilen bilir hayati uclarda yasayan bir insanim.

    Lise 1 e yeni gectigimde babamin beni sanayide calistirma tehdidi yuzunden deli gibi ders calisiyordum. Bu yuzden de tam bir asosyal olmustum amk. Somestrdan sonra kaynasmasmaya yeni yeni baslamistim cocuklarla. Konusmak, iletisim kurmak icin ozel bir yetenek gerekiyor saniyordum. Durum o derece vahimdi yani.

    Bu durum haala da gorusmeyi sürdürdügum edebiyat hocamin gozunden kacmamis olacak ki sadece lise 2 ve 3 lerin katilabildigi siir gecesi icin lise 1 deki beni kadroya dahil etmisti amk.

    Neyse beyler calismalar devam ediyor beyler. O siralar benden buyuk elemanlarla kaynastim amk. Bana fizik falan cozduruyorlar bunlar derken baaya ortam yapmistim kendime.

    Neyse beyler mayis gibi falandi okulun sonlari yani. Siir gecesi geldi catti amk. Benim got tutusmaya basladi hafiften. Bacaklarim falan titriyor. Neyse hocaminda gaziyla ciktim aldim elime mikrofonu. Perde acildi. Beyler hayatinda hagibtir cektifim ender anlardan biri de buydu amk. Ben diyim 400 siz diyin 500 kisi amk. Millet anasini babasini alip gelmis . Neyse fon girdi ben de basladim okumaya derken daha olayin basinda hapsurasim geldi amk. Bi aralik mikrofonu indirip hafif tiksirdim. Neyse atlattik diyip okumaya devam ederken birdaha geldi amk. Ama bu sefer siirde aralik verebileceğim bir yer yoktu. Ve tutmam gerekti beyler. E doganin kanunu amk hapsuruga laf gecer mi?

    Siirin ortasinde ben bi hapsurdum ama beyler bomba gibi amk. Mikrofonu kacirmaya firsat da bulamadim hoparlor patladi. Mikrofonun bas kismi hep salyayla karigib balgam oldu.

    Izleyenlerden ciglik atan mi dersiniz, ana bavi soven mi dersiniz, kriz gecirerek gulen mi dersiniz. Millet cildiriyor amk.

    O sirada hemen perde kapandi ben iceri kostum. Daha benden sonra okuyacak 15 kisi falan var ama ben teçhizatı pert ettim amk. Resmen gecenin ortasina sictim.

    Siir okuyanlardan bi kac kisi ustume falan yurudu amk. Hoca kurtardi yoksa kabinde gibeceklerdi beni. Neyse beyler ortalik biraz sakinlesince sirayla millet cikti mikrofonsuz okuyarak geceyi devam ettirmeye calistilar. Ama nafile amk. Salonun yarisi benden sonra kalkip gitmis, kavimler gocu gibi kitleler halinde gidiyor millet. Bi de ustune cocuklarin bogazlari yirtildi amk. Her siir en az 50 60 satir. Bi de bagirmak zorundalar.

    Neyse beyler o olaydan sonra resmen hissizlestim amk. Utanmak duygusuna dair icimde hicbir sey kalmamisti. O gunden sonra lise 4 e kadar sinavlara bile calismamistim. Zaten efsane ortamim olmustu. Resmen 1 gecede kisiligim 180 derece donmustu.

    Vel hasil-i kelam beyler, o gecenin cok ekmegini yedim. Haala aklimiza geldikce de guleriz bizimkilerle amk.
    ···
   tümünü göster