/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +7 -6
    http://inciswf.com/sussusbeyniniyemi%C5%9F.swf

    ebedi hayatınızı kurtarmak istiyorsanız pm atın diyor. dıbına koyduğumun çocuğu sen mi ebedi hayat vereceksin bana? birde diyor ki önce cehenneme gidip günahlarımızı çekmeyecekmişiz direk nereye gidersek orada kalacakmışız cahil bin az araştır bul ak günahlarını çeken cennete gidecek.

    ayrıca hiçbir insan, bak insan diyorum kaldı ki ilahi yüce tanrıdan bahsediyoruz kendi yarattığı varlığa sonsuza kadar zulüm edecek kadar sadist olamaz. hee doğru ya allah bizim ona atıfta bulunduğumuz şeylerden beridir doğruya o yüce ve kudretlidir. dıbına koyim sen baba olacaksın yarın bir gün. oğlun bir şey yapsa ve sen ona kızsan yinede onu affedersin yüreğin el vermez yinede onu seversin. veya annen seni ne yaparsan yap sever. ama bu nasıl bir tanrı ki benim hiçbir suçum yokken bana bir kader yazıyor sonra bu kaderle beni dünyaya gönderiyor ve sonra tüm bunlardan beni sorumlu tutup sonsuza kadar belamı gibiyor ateşler içinde. ve diyor ki biz sana kuranı indirmedik mi sana söylemedik mi böyle böyle olacak diye?

    ulan amın evladı yazdığın kitap çelişkilerle dolu demeye hakkımız bile yok. bunun neresine inanalım aklını dengesini gibtiğim gel de dünyada bir gün bizim yaşadığımız gibi yaşamaya çalış bakalım diyemiyoruz. 10 larca din yolluyorsu ve doğrusunu bulmamızı istiyorsun ve şüphemizi giderecek derecede iyide değil kitabın yani buna nasıl inanmamı bekliyordun diyemeden cehenneme gideceğiz.

    kusura bakma ama böyle bir tanrıya inanan ağır gerizekalıdır.
    hadi var diyelim o zaman böyle bir tanrıya inanmayı reddediyorum.
    ···
    1. 1.
      +4 -2
      kader ve kaza hakkında sen en ufak bir bilgi sahibi değilken burda saçma yapan yorumlar yapmaya hakkın yok lakin ateistsende eğer saygı duyarım doğru yola girmeni temnni ederim kardeşim
      ···
    2. 2.
      +4 -2
      kader ve kaza hakkında bilgiliyim ben merak etme ben kurandan bahsediyorum sana. ama sen kuran yeterli olmadığı için zütten uydurulmuş hadislerinle açıklama yapmaya çalışıyorsun. kurandaki kader kavrdıbını konuşalım mı seninle seve seve züt ederim seni çelişkileri bir bir sayayım önüne bakalım ne cevap vereceksin. gerçi gibtiret amk vereceğin cevapların hepsini ezbere biliyorum hiçbiri beni tatmin etmiyor. neden mi çünkü senin allahın isterse beni doğru yola sevk eder istemezse kötü yola sevk eder. bana verdiği iman ile onu bulamadığımda ise beni cehennemde yakar ve üstüne taşak geçer gibi der ki kimseye kaldıramayacağı kadar yük vermedik. intihar edenlerde ayrı bir çelişki doğurur burada. demezler mi hani kaldıramayacağı yük vermezdin? ee bak adam dayanamadı acılara? ama biz ona özgür irade vermiştik o yaşamayı seçebilirdi bunu kaldırabilirdi -_-

      bak kuranı her gün okuyorum ben ve gerçekten bana tanrının sözleri gibi gelmiyor anlıyor musun? tamam o devirde gerçekten yazılmış güzel bir kitap ama başka kitapları kopyalayıp güncelleyip yenide bir kaç akıllıca fikirle gayet yazılabilir bir kitap.
      ···
      1. 1.
        +1
        intihar edenler çelişki mi aşk acısından direkt kafama sıkıyım bunu kaldıramayacak mıyım şimdi ben adam o yükü kaldırabilir lakin mücadele etmiyo intihar ediyo bu mudur çelişki?
        ···
      2. 2.
        0
        mücadele edebilir kaldırabilir evet ama bunu düşünemiyor allahın ona verdiği akılla. eğer IQ su 160 olsaydı, çocukken özgüven verilseydi belki çocuğun temeli sağlam olacaktı ve buna karşı savaşacak bilinci bulabilecekti ama diyorum ya allahın ona verdikleriyle bu kadarını yapabildi ve evet bu bir çelişki.
        ···
    3. 3.
      0
      buyur pmden görüşelim sorularını alıyım bakalım istermisin
      ···
    4. 4.
      0
      yavrum benim ne görüşmesinden bahsediyorsun biz hatim etmişiz kuranı artık çok görüştük burada çok dinledim müsüman arkadaşlarımı ben. bende zorlama yoktur o yüzden sana bildiklerin yanlış ben doğruyu biliyorum diye dayatmayacağım çünkü ben doğruları insanların beraber bulabileceklerine inanıyorum. buraya nereden geldik nasıl geldik nasıl var olduk bunların cevabını ancak bizler bulabiliriz. ama aynı konularla hiçbir şey bulamıyorum yoksa inan bana konuşmak isterim.
      ···
      1. 1.
        +1
        kur'an'ı hatim etmişsin ama daha kader olayını anlamamışsın bile...

        neyse belki de Allah kalbini mühürlemiştir.
        "Allâh, onların, beyinlerindeki hakikat algılamasını kilitlemiştir; basîretleri perdelidir. Yaptıklarının sonucu olarak feci bir azabı hak etmişlerdir."
        ···
      2. 2.
        -3
        he he amk hahahaha. ben her ay çocuk okutuyorum her ay yardıma muhtaç bir kadın ve çocuğun buzdolabını dolduruyorum ben değil de allah kurtaracak dünyayı siz beklemeye devam edin
        ···
      3. diğerleri 0
    5. diğerleri 2
   tümünü göster