/i/Devlet

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +17 -3
    5000 yıldır devlet kuramamış olan malum ırkın şimdi devlet kurmak istemesi yüzünden. ama tren kaçtı. dünya 2 büyük savaş atlattı ve bunun sonucunda da sınırlar çizildi.
    kürdistan kurulabilmesi için yine gerçek anlamda bir konvansiyonel savaş gerek. yoksa öyle terörist eylemlerle hiçbir gib elde edilmez. heybeye geberip gidiyorlar dağ başlarında fare gibi.
    ···
    1. 1.
      +5 -11
      Tarih bilgini gözden geçir med imparatorluğunu Kürtler kurmuştur iskender döneminde bakteria imparatorluğu olarak kalmış seleivkos imparatoluğundan ayrılınca romanın hükmüne girmiş sonra sasanilerin hükümünde kalmış abasilerin hükümde kalmıştır Hatta çok bilinmez ve inkar edilir ama Selahattin Eyübü kürttür. Anadoluya Türklerle birlikte akın etmişlerdir hatta beyliklerdi vardı da unuttum adını kusura bakma pampa ardından osmanlı hükmünde yarı özerk kalmışlardır. sonrasında olanları yazdım zaten pampa
      ···
      1. 1.
        +4 -3
        Medler ile Kürtlerin zorlama bir ilgisi var, işin içinde sadece Kürtler yok. Bir sürü kavim kurmuş, hop Kürtler kurdu demek taraflı tarihtir.
        Bakteria imparatorluğu için kaynak at
        Selahaddin Eyyubi'nin Kürt olduğunu Dünya alem biliyo, eztrem bir bilgi değildi, bununla şımarman anlamsız. Sadece başkan Kürt diye, toplum ve kültür olarak o devlet Kürt devleti değil. Mesela Obama Kenyalı diye, ABD Kenyalıların ülkesi değil.
        Övündüğün bir başka saçmalık ise, özerk bile olamayıp yarı-özerk olmaları, ulan özerk bile değilmiş. Sen devlet kuramadılar sözüne karşı yazıyorsun.
        ···
   tümünü göster