/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
  1. 1.
    +325 -16
    evet beyler şimdi size güzide eğitim sistemimizin ne denli kaliteli ve etkili olduğunu açıklıyorum. sadece puanlara bakarak insanları üniversitelere sokuyorsunuz, güzel üniversitelere gitmek için kitapları ezberlettiriyorlar. sanki ezberlemek başarıymış gibi, sanki başarı önemli bir şeymiş gibi, öğrenciler at yarıştırır gibi yarıştırıp birincilere verilen önem arttırılıp diğerlerini arka plana attılar. atıldık.

    öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği sırf rahat, çalışma saatleri az diye seçen kim varsa alayı huur çocuğudur. ben kendim birilerine bir şey anlatmayı o kadar sevmeme rağmen iyi anlatamam çocukların geleceğiyle oynamayayım diye seçmedim öğretmenlik. evet sidik yarıştırıyolar evet kim daha çok ezber yapmış ona bakıyorlar. bilimin, ilmin güzelliklerini görmemize engel oluyorlar. okula oflaya poflaya gitmemize neden oluyorlar. bize sodyum klorun tepkime sonucu tuz olduğu öğretildi. deney ortamında işin asıl mucizesini asla göremedik. çünkü o anasını gibtiğim laboratuvarları süs olmaları dışında bir işe yaramazdı. kapıları bile kitli olurdu.

    matematiği sevmedik. formüller içinde boğdular bizi ispat göstermediler. matematiğin nereden ve neden doğduğunu, günümüzde nerelerde kullanıldığından bahsedilmedi. sadece 2+2 nin 4 olduğu öğretildi.

    bize hem müdür yardımcılığı yapıp hem ders hocası olanlar geldi, derse de hep geç geldi. yıl ortasında hamile kalan bayan hocalar geldi. konuyla ilgili bir şey bilmeyip sadece kitaptan okutanlar geldi. o cevher çocukları kimse görmedi, çünkü onlara işin gerçek yüzünü, güzelliğini gösteremediniz. evet dıbına kodumun evlatları hepinize sesleniyorum. bu ülkede işini zevkle tutkuyla yapmayan ne kadar huur öğretmen varsa evet size. siz o çocukların sadece geleceğini değil hayata, okula, yeni şeyler öğrenmeye olan hevesini kırdınız. siz onlara hiç bir bakış açısı kazandıramadınız dıbına kodumun evlatları. onlar hayatlarının sonuna kadar sizin o kitaplardan kopyala yapıştır yaparak hazırladığınız sınavlardan yüksek puan alamadıkları için kendilerini aptal, yüksek alanları zeki gibi gördü. onları hayata her şeyden önce kendilerine küstürdünüz. devir bizim devrimiz kardeşlerim. bu farkındalığı şimdiki nesile aktarabilirsek gelecek nesiller çok daha iyi eğitimler alabilir, öğrenmeye olan şevkleri şuanki nesilden çok daha farklı olabilir. hadi hep beraber el ele verelim. devir bizim devrimiz.



    mühendislik bölümleri 230 civarı bir puanla başlayan fırat üniversitesinin odtü tarafından yapılan üniversite başarı sırası sıralaması, gururumuzsunuz o lisenin arka sıralarında takılan gençler



    mühendislik sıralaması 7, evet bu 230 300 arası puana sahip fırat üniversitesi, ve biz bu gençleri lisede daha loser pgibolojisine sokmasaydık, oraya 250 puan gibi bir puanla değilde puansız olarak, kendisini bir at yarışında hissederek değil de, ona güvenildiğinden, başarabileceğini inanarak, özgüveni kırılmadan, belli bir sıralamaya sokulmadan girdiğini düşünün. şerefsiz evladıyım her gün yeni bir icat, buluş çıkar bu ülkeden














    ···
   tümünü göster