/i/Para

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    beyler mevzuu ciddili, sonuna kadar okumadan yorum atmayın lütfen.

    şimdi bahsettiğim olay sadece bankalar için geçerli değil, sigorta/kasko, borsa/forex ve hepsinde bu sistem mevcut.

    sistem pyramid scheme olarak geçer. yani orjinalde para yoktur. ahmet para yatırır, sonra mehmet de. sistem ahmetin parasını mehmete, mehmetin parasını da sonraki elemanlara verir. yani sizin paranız başkasına gider, sizin ihtiyacınız olursa da başkasının parası size gelir. sistem de bu çevirme üzerinden gani gani parasını kazanır.

    bankaya 1 yıl faizle para yatırınca ne kadar net geliriniz oluyor? taş çatlasın %12-14. yani 1000 lira bankaya 1 yıl bozulmayan vadede yatırırsanız, 1120-1140 lira yılsonu geliriniz olur. banka sizden parayı alır, başkalarına dağıtır bu süre zarfında.

    peki bankadan 1 yıl faizle kredi çekince ne oluyor? dosya masrafı, sigorta masrafı, yok 1.29 faiz filan tamamen sizi gibertme oyunu yapıyorlar. oranlar düşük ama bileşik hesala gibilen yine siz oluyorsunuz. 1000 lira 12 ay vadeli kredi çekince toplamda minimum 1250-1300 lira arası ödüyorsunuz. belki daha fazla!

    yani bankalar sizin paranıza kar verirken yılda %12-14 kar verirken, size kredi verince %25-30 fazlasını alarak bizi çatır çatır gibiyor. bir allah'ın kulu da ağzını açıp gık diyemiyor. bankanın size verdiği para kendi öz sermayesi mi? buna evet diyen açık ve net gibtirip gidebilir. banka elalemin parasını size borç verir, elalemin parasından, elalemin kazandığının 2 katı kadar kazanır.

    bu olay sadece vadeli hesaplarda geçerli değil, vadesiz hesapta tuttuğunuz parayı da işletiyor banka sizden habersiz, ve zırnık koklatmıyor size.

    üstüne üstlük sürekli halen milleti "hesap işletim ücreti, nakit avans ücreti, anasının dıbını tersten görme ücreti" diye yolmaya çalışmaları da, açık ve net huur ÇOCUKLUĞUdur.

    sigorta/kaskolar da aynı şekilde çalışır. milletin parasıyla bir fon kurulur, özsermaye yoktur. kaza yapan adam fondan arabasını yaptırır, ama kazasına kadar/kazasından sonra yatıracağı zamlı para biraz uzun vadede kazasından daha fazla tutacaktır. zaten milletin parası senin arabanı yaptırır, sonra kasko seni daha iyi giberek milletin arabasını sana yaptırtır. yani iyi şöförüm diyen adamın kasko yaptırması mallıktır. biri gelip sana çarpsa trafik sigortası diye bir olay var, muallakninki seni gayet karşılar. sen de hata yaptıysan gibe gibe ödersin.

    özetle, pyramid scheme olayını öğrenin gençler. sistem tamamen kullanıcıyı gibmek, sonra daha çok gibmek ve en nihayetinde en çok gibmek üzerine kuruludur. olabildiğince bu muallaklerdeki paranızı minimal tutun, zorunda olmadıkça kredi çekmeyin.

    ha ben gibilmekten çok zevk alıyorum arkadaş diyorsanız, kaşınan züte yarak tee bağdattan uzanır.
    ···
   tümünü göster