/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 76.
    -1
    üste kalsın diye buraya yazıyorum.
    1. sorun sınıfsal farklılık ile ilgili yazına cevap veriyorum.
    Şimdi ilk başta biz devrimi yaptıktan sonra hemen sınıfları ortadan kaldıracağımızı düşünmeyin. bu insanların bilinçlendirme seviyesine göre reformlara gerçekleşir açmak gerekirse.
    Bu gün sosyalist devlet kurulsa hemen çiftçi ile doktor eşit olmaz hatta uzun bir süre eşit olmaz. ne zaman ki insanlar o 6 yılı topluma faydalı olmak için okur veya sevdiği için okumaya başlarsa(bilinçlenme ile bu sağlanabilir.) o zaman zaten biz doktora 5 milyar maaş versek o ihtiyacı kadarını yer kalanını ihtiyaca göre dağıtır sen hiç merak etme. sonuçta bencilliği ortadan kaldırıyoruz. bunun referansıda tarihten geliyor fazla açmayım.
    2. sorun şimdi şöyle söyleyim komünizmde devlet yoktur komünizm başka bişey sosyalizm üzerinden gidelim. bu gün sosyalizm ilk kurulduğunda nasıl devlet mekanizması kurumları ile işliyor ise aynı şekilde reformlarını ve mekanizmasını işletmeye devam eder. halkın istemediği bir devrim olabilir mi? olabilr ama kalıcı olmaz ya halkı sevdirecen yada öyle yada böyle yok olacan. tarihte bunun örnekleri var.
    he aslında sosyalist devlette devletin mekanizmaları farklı işler. eğerki sosyalist devlet şu anki büyük devletler gibi kendini güçlendirmiş ve reformlarını halka dinletebiliyor ise bir süre sonra o devlette halk bilinçlendiği için özerk yönetimler başlar. mesela bu gün meclis mersin ilini temsil etmez bilindiği üzere. sözde mersini temsil eder ama mesela sosyalist devlette zamanı gelince mersindeki halkı etkileyecek kararların tamdıbını mersin halk konseyi veya hatta ilçe halk konseyleri alır. devlette buna saygı gösterir. anlamadığın yer varsa söyle açayım.
    he bunlar sana çok üst böyle ilahı şeyler gelebilir ama emin ol ki öyle çokta ilah şeyler değil bu matematikte formülleri yerine yazmak gibi bişey. yavaş yavaş yapılabilecek şeyler bunlar. ama işte hatasız kul olmadığı gibi devlette olmaz. hatalı kararlar ve yönetme refleksi sosyalizmin ismini karalayabiliyor. ki kapitalizmde bu hataların ucu bucağı yoktur emin olabilirsin.
    ···
   tümünü göster