/i/Devlet

  1. 101.
    +2
    istanbul Armutlu’da terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyonda çıkan arbedede yaralanan Dilek D.’nin çok sayıda sokak eylemine katıldığı ve 2012 yılında Gaziosmanpaşa’da karakola girerek kendini patlatan ibrahim Çuhadar’la eylem öncesi çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Halen yoğun bakımda tutulan Dilek D.’nin babası, annesi ve 3 ağabeyisinin defalarca gözaltına alınıp tutuklandığı belirlendi.

    iŞTE, KABARIK ŞUÇ DOSYASI

    Emniyet kayıtları, Dilek D.’nin babası, annesi ve 3 kardeşinin de örgütsel faaliyet kapsamında çeşitli tarihlerde gözaltına alınıp tutuklandığını gösteriyor. 1996 yılında iETT otobüsünü kundaklayan baba Metin D. (58), 1 yıl tutuklu kalmış ve 2012 yılında ise bir kez daha örgüt üyeliğinden gözaltına alınmış. Anne Aysel D. ile “DHKP-C alan sorumlusu”oğlu Mehmet D., 2014 yılında gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen oğul Mehmet D. tutuklandı. 2011’de örgütün Okmeydanı’ndaki 11 çelik kapılı hücresinde gözaltına alınan diğer ağabey Emrah Doğan (28) ise “Terör örgüte üye olma” suçundan tutuklandı. Bir yıl cezaevinde kalan Doğan, 2012’de tahliye oldu. Bir diğer ağabey Mazlum D., 2014 yılında yine “Terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklanmış.

    kusura bakmayın ama mermiyi polis de sıkmış olsa . aileyi gebertse de uzulmem. aile komple zarar bu ulkeye.
    aynı aksam okmeydanında otobusler kundaklandı. sizce kim yapmıs olabilir? okmeydanı'nın dhkp c yuvası oldugunu herkes biliyor. varın faşist deyin bunları söyledigim icin. vatan hainleri serefsizler
    ···
    1. 1.
      +1
      Olaya noktayı koydun... artık dağılabilirsiniz pkklı topaçlar
      ···
   tümünü göster