/i/Devlet

  1. 1.
    +176 -21


    ASELSAN SARP TAKiP SiSTEMLi AĞIR MAKiNALI TÜFEK



    BEYLER BUNU UNUTTUĞUM iÇiN KUSURA BAKMAYIN. Bu gördüğünüz hedef takip sistemli bir ağır silah. Hedef takip nedir? Diye sorarsanız. Yani bu silah uzaktan kumanda ile kontrol ediliyor. Termal kamerası tespit edilen hedefe silahı kilitliyor ve düğmeye basınca hedefleri yok ediyor. Terör operasyonları videolarında gördünüz zaten bu canavarı. Tam bir ölüm makinası tamamen ASELSAN tarafından yapılıp geliştirildi.




    !!DEVAMI ALTTAKi iKiNCi ENTRYiMDE!! Bazıları bunu inkar etsede Türk savunma sanayi son yıllarda gerçekten büyük atılımlar yapılıyor. Şimdi biri "çıkıp ne yaptılar amk" diyecek o yüzden başlayalım.

    SOM-MiLLi SEYiR FÜZESi



    PiL BATARYASINA KADAR TAMAMEN TÜBiTAK TARAFINDAN GELiŞTiRiLDi. MENZiLi 200 KM. BU FÜZE UÇAKTAN, KARADAN VE DENiZDEN ATIŞ YAPIYOR HEDEFLERiNi GPS SAYESiNDE VURUYOR. BU FÜZELERiN TESTLERi YAPILDI VE ENVANTERE GiRDi. ŞUAN iSE HEDEFiNi 500 KM ÇIKARMAK iÇiN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR





    ROKETSAN UMTAS - TANKSAVAR FÜZE SiSTEMi



    BU FÜZE ÖNCELiLiKLE TAARRUZ HELiKOPTERLERiNDE KULLANILMAK iÇiN GELiŞTiRiLDi. BU BiR TANKSAVAR FÜZEDiR. VE BÜTÜN SAVAŞ ARAÇLARINA KARŞI ÇOK ETKiLi BiR SiLAHTIR. GÜNDÜZ, GECE VE TÜM HAVA ŞARTLARINDA ÇALIŞIR AYRICA HASSAS HEDEF VURMA VE HAREKETLi HEDEFLERi VURMA ÖZELLiĞiNE SAHiPTiR. MENZiL 500-8000 METRE ARASI. ATAK HELiKOPTERi iLE Umtas ile ilk testleri başarılı olmuş ve 3750 metreden hedef vurulmuştur ve üretimi başlamıştır.





    T129 ATAK HELiKOPTERi



    Türkiyenin iklim ve şartlarına göre üretilen bu helikopter TUSAŞ ve AgustaWestland ortak üretimi taarruz ve taktik keşif helikopteri. 129 mangusta helikopterinin gövdesinin çoğu değiştirildi ve özgün silah ve yazılım programı ile meydana getirildi. 28 Eylül 2009 tarihinde ilk helikopter tamamlandı ve testleri başarıyla geçti. Bu helikopter bir taarruz helikopteri olması yanı sıra çok amaçlı görevler içinde kullanılabiliyor. Seri üretimi yapılıyor ve şuanda TSK envanterinde kullanılıyor.




    BORA 12 KESKiN NiŞANCI TÜFEĞi



    JANDARMA KOMUTANLIĞI VE KIRIKKALE MKE TESiSLERiNiN ORTAK ÇALIŞMASI OLAN KESKiN NiŞANCI TÜFEĞiDiR. 1200 METRE ETKiLi MENZiLE SAHiP BU TÜFEK ŞUAN DÜNYADA KESKiN NiŞANCI TÜFEKLERi ARASINDA EN iYiLER ARASINDADIR. ULUSLARARASI YAPILAN YARIŞMADA HEM GÜNDÜZ HEM GECE ATIŞLARINDA TAM BAŞARI SAĞLAYARAK RAKiPLERiNi GERiDE BIRAKTI.





    T-155 FIRTINA OBÜSÜ



    Türkiye'nin kendi ürettiği ilk topçu sistemi olan T-155 Fırtına obüsü, F-16 savaş uçaklarından sonra en etkili silahların başında geliyor. Gelişmiş süspansiyon sistemi sayesinde engebeli arazi dahil her türlü arazide rahatça manevra yapabilen Fırtına, hareket halindeyken 30 saniye içinde atış görevine hazır olabiliyor. 1 dakika içinde 6 top atıp, 30saniye içinde Mevzi değiştirebiliyor ve bombalardan kaçıyo. Atış kontrol sistemi tamamen ASELSAN TARAFINDAN geliştirildi.





    ALTAY MiLLi TANK



    Koç Grubu'na bağlı Otokar'ın ana yüklenicisi olduğu projeye 2007 yılında başlandı. Üçüncü nesil ana muharebe tankı olarak geliştirilen Altay, ismini Kurtuluş Savaşı'nda 5. Süvari Kolordusu'nu komuta eden Fahrettin Altay'dan almıştır. 500 MiLYON DOLARLIK BiR PROJEDiR.




    AKYA MiLLi TORPiDO



    TÜRK DENiZ KUVVETLERi ARAŞTIRMA MERKEZi, GÜNEY KORE, ASELSAN VE TÜBiTAK iŞBiRLiĞiYLE GELiŞTiRiLDi. 553 MM ÇAPLI AĞIR TORPiDO.





    MiLGEM-MiLLi GEMi



    modern muharip gemi üretilmesi amaçlandı. Geminin tamamen özgün ön dizaynı 2004 yılında tamamlandı ve geminin ilk kaynağı 26 Temmuz 2005 tarihinde istanbul Tersanesi Komutanlığında atılarak geminin inşa sürecine geçildi.

    27 Eylül 2008'de Preveze Deniz Muharebesinin 470nci yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Gününde ilk yerli gemimiz olan Heybeliada (F-511) denize indirildi. Milgem projesinin ikinci gemisi olan Büyükada (F-512)'nın tekne inşası da istanbul Tersanesi Komutanlığı'nda devam etmektedir.
    99 metre boyundaki geminin, azami genişliği ise 14.40 metreyi buluyor





    ANKA - iNSANSIZ HAVA ARACI



    Adını efsanevi masal kuşu Zümrüd-ü Anka kuşundan alan insansız hava aracı Türk havacılık şirleti TAI (Turkish Aerospace Industries) tarafından üretildi.
    Test uçuşundan da başarıyla çıkan Anka, 17,3 metre kanat açıklığı, 8 metre boy ve bin 600 kilo kalkış ağırlığıyla kendi sınıfının en üst kapasiteli uçakları arasında yer alıyor ve şuanda envanterimizde kullanılıyor.




    ATMACA MiLLi GEMiSAVAR



    Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacı için geliştirilen gemisavar füze sisteminin ismi Atmaca olarak belirlendi. 8o milyon euro değerindeki sözleşmenin imzalanması ile prototip geliştirme çalışmalarına başlandı.
    Roketsan ana yükleniciliğinde sürdürülen projede füzelerde kullanılacak RF arayıcı başlık Aselsan sorumluluğunda geliştiriliyor. 2016 yılında envantere girecek.





    ARMA - ZIRHLI MUHARABE ARACI



    Otokar'ın ürettiği Arma 8x8 isimli zırhlı muharebe aracı karanlıkta, siste, dumanda hiçbir ışık yakmadan termal kamera ile yolu ve etrafı görme ve ilerleme imkanı sağlayacak. Aracın Amfibi kit sayesinde hiçbir ön hazırlık yapmadan suda yüzebilmesi ve suda saatte 8 kilometre hız yapabilecek. Sürücü ve komutan dahil 12 personel ve 24 ton azami yük taşıyabilen araç, 450 beygir gücünde motora ve 7 ileri 1 geri vitese sahip bulunuyor. Araç, 1 depo yakıtla 750 kilometre yol alabilecek. DEVAMI ALTTAKi iKiNCi ENTRYiMDE



    !!!ÖNEMLi EKLEME!!!


    HiSAR SAVUNMA FÜZELERi



    HiSAR Füzeleri, askeri üs, liman, tesis ve birliklerin hava tehditlerinden korunması amacı ile savaş uçaklarına, taarruz helikopterlerine, seyir füzelerine ve insansız hava araçlarına karşı kullanılan hava savunma füzeleridir. HiSAR füzeleri aile bütünlüğü içinde modüler yapıda, farklı platform entegrasyonlarına ve değişen atış kontrol ve komuta kontrol altyapılarına uyumlu şekilde tasarlanmıştır.






    107 mm Çok Namlulu Roketatar ÇEKiLi 107



    Çekili T-107 ÇNRA, komple veya sökülmüş olarak kolayca taşınabilmesi sayesinde dağ ve komando birlikleri için mükemmel bir yakın ve yoğun ateş destek vasıtasıdır. Araca Monteli 107 mm.lik ÇNRA’lar ise çok küçük ve çevik araçlara monte edilebilmeleri sayesinde yüksek hareket kabiliyetiyle küçük ve hızlı birliklerin yakın ve yoğun ateş desteğini kolaylıkla sağlarlar.





    TR-122 ve TRB-122, 122 mm Arttırılmış Menzilli Topçu Roketleri



    TR-122 ve TRB-122 roketleri, Roketsan tasarımı kompozit yakıtlı motorları ve harp başlıklarıyla dünyadaki en uzun menzilli ve en etkili 122 mm.lik topçu roketlerindendir. Klagib çelik tüplü lançerlerden veya Roketsan tasarımı izoleli kompozit podlardan fırlatılabilirler.




    Ve hardmen panpamın hatırlatmasıyla yeni ürettiğimiz (SiLAHLI) iha. Testlerinde hedefleri sıfır hatayla vurmayı başardı. alttaki linkten videosunu izleyebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=6DIpInKogAY

    !!SON BiR HATIRLATMA!! TÜRK HAVA KUVVETLERi GEREK PiLOTLARI GEREK UÇAKLARIYLA ŞUAN OSRTADOĞU VE DÜNYADA EN iLERi HAVA GÜCÜNE SAHiP ÜLKELERDENDiR. SON YILLARDA F-16 AVCI UÇAKLARIMIZA BÜYÜK BiR MODERNiZE iŞLEMi UYGULANIP SON TEKNOLOJi SiLAHLARLA DONATILMAKTADIR. BU SiLAHLARI iDEF 2015 TE BiZZAT GÖRDÜM. ÇOK SAYIDA AVCI VE BOMBARDIMAN AYNI ZAMANDA TAŞIMA, TANKER UÇAKLARIYLA ÇOK GÜÇLENDiK. BUNA iNANMAYANLAR OLACAKTIR ELBETTE ONLARDA TÜRK HAVA KUVVETLERi SiTESiNDEN ENVANTER BÖLÜMÜNE GiREREK BU KONUYU ARAŞTIRABiLiR.
    ···
   tümünü göster