/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +139 -24





    Gerçekten okuyacak kardeşlerim, yorumlarınızı bekliyorum. isteyen eleştirebilirde, Yanlışım varsa düzeltebilirde. Ama önce okuyun lütfen.

    Eski Türk dini, Gök-Tanrı inancı adıyla bilinmektedir. Bu inanışa göre Türkler, islâmiyet’teki gibi tek bir Allah’a inanıyor ve O’na Tanrı (Tengri) diyorlardı. islâmiyet’te Esmâ-i hüsnâ denilen Allah’ın sıfatlarından bazıları,eski Türk inancında da mevcuttu.
    Ahiret ve ruhun ölmezliği, her iki inançta da mevcuttu. Türkler cennet için uçmağ (uçmak), cehennem için tamu sözünü kullanmaktaydı.
    islâmiyet’te olduğu gibi Gök Tanrı inanışında da Tanrıya kurban sunuluyordu.
    islâmiyet’teki gaza ve cihât ile Türklerin dünya üzerinde töreyi hâkim kılmak için yaptıkları savaşlar benzer mahiyettedir. islâm anlayışına göre savaş sonunda elde edilen ganimet helâldir. Türklerde ise aynı şekilde yağma geleneği vardır.
    islâmiyet’in telkin ettiği ahlakî kurallar, Türk anlayışına da uygun düşmektedir. Bunun gibi bir çok özellik mevcuttur.






    Ayrıca Oğuz Kağan destanını okuyanlar bilir. Oğuz Kağan küçük yaşta annesi puta tapıyor diye sütünü emmemiş, her gece rüyasına girip Tanrı'ya iman etmesini yoksa sütünü emmeyeceğini söylemiştir. Amcasının kızlarıyla puta tapıyor diye evlenmemiş. Bir tane imanlı eş bulmuş kendine ve onunla evlenmiş. Bunu çekemeyen diğer hatunlar babalarına yani Oğuz'un amcalarına ve babasına durumu anlatmış. Hz. muhafazid gibi ise atalarıyla Tek Tanrı'nın olduğunu ve onun adaletini yeryüzünde dalgalanması için atalarıyla savaşmıştır. BU da tıpkı Peygamber Efendimizdeki gibi değil mi? Dahası Hz. isa gibi küçük yaşta konuşmuş, ve oldukça güçlü birisiymiş. Bu da onun peygamber olabileceğini göstermektedir. ( Çok eski çağlarda yani Yahudilikten, Hristiyanlıktan ve islam'dan önce) Bazılarınız Tanrı deyince bile günah olduğunu söylüyor. Bu çok yanlıştır. Türk ırkı Müslümanlığı bu kadar kolay seçmesini bu ve bunun gibi nedenlerle anlatabiliriz. Kur'an'da ne diyor "Biz her kavme Peygamber yolladık." Gök Tanrı dini sandığınız gibi şamanların büyü yapmasından ibaret değil. islam'daki imamlar ile Gök Tanrı dinindeki şamanlar arasında fark yok. Bunlar tamamen Avrupa ve Çin uydurmasıdır. Örneğin hep Şamanlar gelecekten haber verir değil mi filmlerde dizilerde. Aslında o kişiler Ertuğrul'daki ibn-i Arabi gibi ermiş kişilerdir.






    Senin ırkın şerefli bir ırktır. Eski Çağlarda millet anasıyla, kardeşiyle ilişkiye girerken hatta kadını 1 2 3 diye sayarken bizim ırkımız da Tomris Hatun gibi hükümdarlar var. Kadına verilen önem tıpkı islam'daki gibi yüksek değil midir? Daha neler var anlatılacak ama yazmakla bitmez. Anlamıyorum neden ülkemizdeki bir çok insan Arapları yüceltirken, Türklüğünden utanır olmuş. Eyvallah Peygamberimiz Arap ama keşke her Arap biraz Türk gibi insan olsa. Peygamberimiz vefat ettikten sonra bile yalancı peygamberler ortaya çıkıyor. Nerede duydunuz tarihte Türklerin yoldan çıktığını. Lüften Türk - islam sentezini doğru anlayın.

    Edit: Oğuz Kağan'ın yaptığı icratler ile Kur'an 'da anlatılan Zulkarneyn adındaki hükümdarın yaptığı işler neredeyse birebir tutuyor. Birçok islam'i kaynakta geçtiği gibi Kanuni döneminde Rüstem Paşa'nın şu sözü geçmektedir.

    "Türkler Kur’an’da bahsi geçen Zülkarneyn’den maksat, Oğuz Han olduğunu söylerler ki bu hususta tereddüdü mucip olacak hiçbir nokta yoktur” demektedir.( i.Hami Danişmend, Türk Irkı Niçin Müslüman Oldu, sayfa:174,178)

    Ayrıca islam'daki Hızır Anlayışına benzer Eski TÜrk inancında da Ak sakallı Hızır vardır.






    Cengiz Han'ın ne kadar doğru bilinmez ama Müslüman elçilere verdiği cevap.





    CENGiZ HAN'IN ARAP ELÇiLERE CEVABI

    Bilindiği gibi araplar Çingiz Hanın müslüman olması için çok uğraştılar. Çingiz han müslüman olsaydı koca orta asya kısa sürede müslüman olacaktı. Bu nedenle Çingiz hanı islama davet için giden Araplar ile Çingiz han”ın otağında şöyle bir konuşma geçer :

    -Hanlar Hanı Cengiz Han, sizi islama davet için geldik.

    -islam dediğiniz nedir?

    -Yüce peygamberimiz muhafazid Mustafa aracılığıyla tüm insanlara tebliğ edilen dindir.

    -Peygamber dediğiniz nedir?-Yerlerin göklerin yaratıcısının yer yüzündeki seçilmiş temsilcisi.

    -Olabilir. Tengri”nin buradaki temsilcisi de benim.

    -Ama size bir kitap indirilmedi. Peygamberimize Kur”an indirildi.

    -Kitabınızda ne yazıyor özetle? Araplar ihlas suresini okurlar.Çingiz han, surenin Türkçeye çevirisini ister -”De ki: O Allah, birdir. Allah, hiç bir şeye muhtaç değildir, her şeyO”na muhtaçtır. O, doğurmamıştır ve doğurulmamıştır. Ve hiçbir şey O”nun dengi değildir.

    ”Bunun üzerine Çingiz han bir kahkaha atar ve şöyle der:

    -Siz bunları daha yeni mi öğreniyorsunuz. Biz bin yıldan beri bilir ve uygularız. Buyurun gidebilirsiniz!






    Buda hani hiç okumamışsın vs. Diyenlere bir çok prof. Makalelerinde kitaplarında bunu yazıyor. Makalenin adı
    Abdullah Dikici nin makalesi. Uluslararası yayınlanmış bir makale. Başka bu kpnu ile ilgili ne kadar araştırma varsa hep aynı şeyi söylüyor. Ayrıca kaynak isteyenlere ibrahim Kafesoğlu, Bahattin Ögel okuyabilir.
    ···
   tümünü göster