/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +16 -1
    Metalhead panpalarım ya da metal dinlemeye yeni başlayan panpalarıma faydalı olacağını düşünüyorum. isteyenler ekleme yapabilir.

    Heavy Metal: Müzik türünün orjinal ismidir. Metalin birçok alt türü vardır. Heavy metal dar anlamda bir alt türe dahil olmayan eski tarz metale benzeyen şeylere verilen isimdir.

    Gruplar:
    Accept: Çok daşşaklı bir alman heavy metal grubudur. Speed metalin öncüleridirler. Yaptıkları müzik hızlı ve agresiftir.
    Black Sabbath: Metalin kurucu babasıdır. En eski metal gruplarından biridir. Daha yavaş ve mistik (gizemli) müzik yaparlar. Doom metalin de öncüleridirler.
    Deep Purple: Aslen metal grubu değildir hard rock grubudur. Ama müziğiyle metalin doğmasına yardımcı olmuştur. Rock ile metal arasındaki o ince çizgi üzerinde dururlar. Şarkıları gerçekten efsaneleşmiştir.
    Dio: Tıpkı black sabbath gibi eski bir metal grubudur ve de fantastik konulu müziğiyle power metalin öncüleridirler. Metalin tanrısı olarak kabul edilem Ronnie James Dio'nun grubudur.
    Iron Maiden: En popüler ve en başarılı metal gruplarından biridir. Son derece melodik ve akışkan bir müzikleri vardır. Uzun soluklu ve istikrarlı bir gruptur. Metalin demirbaşlarındandır. Power ve speed metalin öncülerindendir.
    Judas Priest: Accept gibi biraz daha hızlı bir müzikle uğraşırlar. Metalin demirbaşlarından biridir. Yine bir metal tanrısı olan Rob Halford'ın bulunduğu gruptur. Speed metalin öncülerindendir.
    Led Zeppelin: Rock 'n Roll grubudur ancak ilk metal gruplarının ilham kaynağı olması sebebiyle önemli bir yeri vardır.
    Manowar: dinleyebileceğiniz en gaz gruplardan biridir. Çok daşşaklı bir fan kitlesi vardır. Rusyayla savaş gireceksek eğer manowar dinleyerek gitmemiz gerek.
    Motörhead: ilk başta rock grubu olan motörhead zamanla metale evrilmiştir. Speed metalin babasıdır.
    Ozzy Osbourne: Black sabbathın ilk vokalisti olan ozzy osbourne un kurduğu gruptur. Baş döndüren melodiler ve fanstatik temalarıyla birçok metal grubunun ilham kaynağı olmuşlardır.
    Rainbow: Dio'nun eski grubudur. Aslen hardrockla uğraşırlar ama müzik olarak metalin ilham kaynaklarından biridirler.
    Scorpions: Yine meşhur bir hard rock grubu. Almanların müzikal dehasının kanıtıdırlar. Ve yine metalin oluşmasında önemli rol oynamışlardır.
    U.D.O: Accept'in eski vokali udo dirkschneider'ın kurduğu bir gruptur. Metalin önemli isimlerindendirler.

    Edit: Beyler bu başlığı benim başlığım olarak görmeyin, ortak başlık gibi düşünün. Aklında bilgi olan herkes çekinmeden yazsın. Ben de zaman zaman eklemeler yapıcam. Tabi çok tembel birisi olduğum için biraz zor olacak ama...

    Edit2: Meraklı arkadaşlara bir-iki kaynak vereyim (sayı artabilir).
    1) Tabii ki wikipedia: https://en.wikipedia.org/...bgenres#Alternative_metal
    2) Map of Metal: Bir inceleyin göz ucuyla hakkaten çok daşşaklı yapmışlar. Zaten öğrenmek istiyorsanız bunu görünce büyük ihtimal bu başlığa takılmayı bırakır o siteye yoğunlaşırsınız direk.

    http://mapofmetal.com/#/home

    Edit3: Beyler ben metali çok sevdiğim ve bu müziğe ilgi duyduğum için 1 yıldır falan ufak ufak araştırmalar yapıyorum. Tamamen zevk meselesi. Burada yazdıklarım da tamamen edindiğim bilgiler. Bilmediğim şeyleri olabildiğince yaznanaya çalışıyorum. Yoksa wikipediadan copy paste yapmayı ben de bilirim.

    Edit4: Başlığa resim eklemeyi bilen varsa başlığın altına yazsa iyi olur, resim eklersem bu başlığı daha çok insanın gibleyeceğini düşünüyorum. Popüler olmak pek gibimde değil de hayalim gerçekleşiyor gibi bu yüzden uğraşıyorum. Metalcilerin burada toplanmasıydı hayalim ve bu oluyor gibi.
    ···
   tümünü göster