/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 101.
    0
    Doğru bilemeyiz dedim eldeki görüntü olayın görüntüsü değil zira başka odadan çekilmiş bir görüntü.
    Ama bilemeyiz demek sorgulamamalıyız, şüphe etmemeliyiz demek değildir ki doğrudur genelleme yaptım zira önümde onlarca örnek var meşrulaştıma konusunda. Bu olaydan gidersek geceden beri yapılan yorumları incelersek yok kız teröristlerle fotoğraf çektirmiş yok efendim terör örgütü üyesiymiş, yok ailesi sabıkalıymış.
    Düpedüz meşrulaştırmaya çalışmak işte bu zira olayı bilmiyoruz kızı polis vurmuş ama kazadır ama değildir. Lakin kaza olmama ihtimaline karşı bak nasıl önlem alıyorlar. işte beni rahatsız eden bu zira tarih boyunca gücü elinde tutmak isteyen herkes meşrulaştırmaya başvurmuşştur. Yeri gelmiş krallar taclarını papalara taktırmıştır. Yeri gelmiş papaları krallar seçtirmiştir.
    Savaşlara cihad denmiştir. VS uzar gider. Asıl problem şüphelenmemin kaynağı yani bugünkü hükümetimiz de bu meşrulaştırma işini çok iyi kullanıyor zira ağızdan düşmeyen bir laf var ya milli irade işte o milli iradeyi yönetmenin en kolay yolu bir şeyleri kanıksatmaktır. Basit bir örnek verirsem en basit yasal hak olan protestodan bugün insanlar korkuyor zira Ethem öldü nedne öldü protesto yapıyor diye. Abisi hdp ve kendisi hdp ye oy veriyordu diye haberler geçti. Hatta güncel örnek veriyim Eren Erdem milletvekili bu adam çıktı rus televizyonuna dedi ki Adana Başsavcılığı'nın avrupada üretilen sarin gazı yapımında kullanılan malzemelerin türiye üzerinden işide gittiğine dair iddianamesi var.
    bu medyada nasıl lanse edildi. Sanki Eren Erdem kendi ağzından söylemiş gibi.
    Bunu vatan hainliği olarak lanse ettiler ki zira allah korusun hani olmaz ya diyelim yarın Eren Erdem'in başına birşeyler geldi(zira uydurmuyorum adamın tehdit aldığına dair röportajları var) meşru olsun.
    Anlatmak istediğim bu meşrulaştırmanın ne kadar tehlikeli bir silah olduğu.
    Şüphe edelim, sorgulamayı bilelim, peşini bırakmayalım ki bu silah işe yaramasın.
    ···
   tümünü göster