/i/Felsefe

filozofiya'ya inananların kafalarını açtıkları uhrevi altincidir.
  1. 1.
    0
    öncelikle böyle bi entry girildi mi bilmiyorum ama ben görmedim

    konuya gelirsek şimdi herkes bir yerlerde renklerin insan pgibolojisin etkilediğini görmüştür. örneğin yeşil rengi insanı mutlu eder, rahatlatır gibi vs vs.

    Gelelim benim teorime bence insanları mutlu eden renkler değil renklere yüklediğimiz anlamlardır. şöyle açıklayayım mesela ağaçlar yeşil renklidir ve ağaçlar bizim yaşamamızda ki en büyük etkenlerden birisidir. beynimiz yeşil rengini bu şekilde beynimize kodlar. bundan dolayı beynimiz yeşil rengini ne zaman görse ağaçları anımsayarak bizim rahatlamamızı sağlar.

    bi başka örnek verecek olursak siyah renginle ışığın olmadığı ortamlarda, yerlerde karşılaşırız. karanlık(siyah)ortamda da hiçbir nesneyi, insanı göremediğimizden bize hüzün, yalnızlık hissi verir. beynimizde de siyah rengini bu şekilde kodlar ve ne zaman siyah(karanlık) rengine maruz kalsak beynimize kodlanmış olan bilgi gösterilir bizde siyah(karanlık) bir ortamda mutsuz oluruz.

    Eğer bu teorim doğruysa (ki bence doğru) yeni doğan bir çocuğa ağaçları siyah bir şekilde gösterirsek(hayatı boyunca).siyah rengi o kişide rahatlık, sakinlik,mutluluk hissi verir.

    özet:insanları rahatlatan renkler değil, beynimize kodladığımız anlamlarıdır
    ···
   tümünü göster