/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    -2
    Evet beyler bundan ortalama 55-60 yil onceki yasanmis bir olayi bizzat dedemin agzindan anlatiyorum.

    Yil 1965-66 falan aylardan ekim diye hatirliyorum. Maglum kis geliyo yakacak bi sey yok kalorifer falan daha hayal amk.
    Neyse eşek var kapinin onunde hayvancagizi az hor kullanmadim iki kisi binmekten tutun tarlanin ortasindaki koskoca tasi hayvana vura vura kenara cekmesine kadar allah affetsin.
    Neyse gunes daha yeni dogacak etraf karanlik ben atladim eseğe gidiyorum bayira odun toplamaya neyse buralari kesiyorum.
    Topladim odunlari sardim orda tutunumu iciyorum hava da bayagi aydinlanmaya baslamis hadi dedim gideyim artik atladim esege yola koyuldum.
    Yolun bitimine dogru koye yakin sayilacak bi yerde kopru var dar uzun bi opru derenin uzerinden oradan geciyoruz.
    Ben esegin uzerinde agir agir geciyorum kopruden ortalarina vardim herhalde koprunun bizim esek yorgunlukta olsa herhalde bi sendeledi ha gibeyim demeye kalmadan derenin ortasina dustuk ulan ben yuzme bilmiyorum bi batip bi cikiyorum sag gozum de kor yine oduna gitmistim kiymik cikardi gozumu esek sagimdaymis gormuyorum artik gidecem yani olecez amk bi doner gibi oldum safa dogru baktim bizim mazlum esek.
    Baktim gibintisi yok hayvanin duruyo suyun uzerinde.
    Bende napayim sarildim buna yasama icgudusuyle simgibi amk bi yarim saat falan oyle bekledim koyden gececek birini bekliyorum allahtan daha fazla beklemeden biri gecti onun yardimiyla ciktik hem ben hem esek.

    Sonuc: Dedem oldu beyler esek ondan once olmus zaten ahsha

    Not: kürt değiliz beyler eşekle baska bir munasebet yasanmamistir zamaninda.
    ···
   tümünü göster