1. 126.
    -2
    Hukuk en taktan bölümlerdendir beyler. Artılarını ve eksilerini yazayım.
    Artıları:
    -Türkiye'nin açık arayla en taşşaklı bölümü. Hukuk okuyorum dediğinde karşındaki önünü ilikler ve yavaşça eğilip selam verir.
    -iş imkanı en yüksek bölüm. insanın olduğu her yerde hukuk vardır. Bir hukuk mezununun giremeyeceği meslek yoktur. Hatta bazı mesleklerde ona ilişkin bölümden daha avantajlıdır. Mesela muhasebeci ya da ticari danışmanlık. Hukukçu ve iktisatçı aynı anda başvurduğunda hukukçuyu alıyorlar. Mühendisi, öğretmeni, iktisatçıyı, doktoru ekmeğinden eden bölümdür. Hepsinin elinden alabilirsiniz işini. Çünkü dediğim gibi insanın olduğu her yerde hukuk vardır.
    -Aristokrat sınıfı bu kesim mezunları oluşturur.
    -Amlı boldur. Hatta ben malum üniversitedeyim ve de bizim dönemin %65'i falan amlı. Ve de güzellikleri işletmedekilerle yarışır. Bunlar kafası fene ve matematiğe basmayan ama ortalama tmcilerden 3-4 boy zeki olan amlılardır. Yani çok zeki değillerdir ama zeka parıltısını görebilirsiniz.
    -Hukukçunun hayatta sırtı yere gelmez. Asla züt edilemeyen insan çeşididir.

    Şimdi eksileri:
    - Dünya'nın en kasvetli bölümüdür. Gülmeyi unutursunuz. Üniversite hayatı tartışmasız en kötü bölümdür.
    - Tıptan sonra Türkiye'nin en zor 2. bölümü.
    - En genç hoca 55 yaşında.
    - Zevklerinizi, hobilerinizi, arkadaşlarınızı unutursunuz. Uyuşturucu gibidir hukuk. içine girdikçe sizi hayattan soyutlar.
    - Yaşlı ateist olmaz diye bir doğa kanunu vardır (daşşak amaçlı) ve genç hukukçu olmaz da doğru bir önermedir. Hukukla uğraşmak size otomatikman 30 yaş ekler.
    - Yorum, yorum, yorum. islam alimlerine Kuranı yorumlamayı öğretenler hukukçulardır. Mevlana gelse bir hukuk profunun asistanı olamaz. (daşşak amaçlı değil ciddili) Kanunlar bizim kuranımızdır. Hukukun yöntemi ilahiyatla tıpatıp aynıdır, sadece konu farklıdır.
    - Geleceğin karanlık. Ben hayattan zevk alan hukukçuya rastlamadım hiç. Hepsi işkolik muallakler ya da sevmedikleri halde tak gibi para kazandıkları için yapıyorlar.
    - Sonuç olarak: Genç hukukçu olmaz, mutlu hukukçu olmaz. Hukukçular lanetlenmiş insanlardır.

    Özet Geç bin: inekseniz, hayvan gibi çalışmayı seviyorsanız, asosyal ve de zevksizseniz, hayattaki tek amacınız paraysa tam size göre bölüm.
    Not: Bu bölüme girmek için köpek gibi çalışmanız lazım. Türkiye'nin en yüksek puanlı bölümüdür çoğu yerde. Malum üniversitenin bütün bölümlerine %100 burslu girme imkanım varken hukuğa burssuz girmiş biri olarak söylüyorum.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      iyi yazmışın
      ···
   tümünü göster