/i/Soruları Alayım

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    0
    Selam, bende Atsız Ata'nın yolundan yürümek isteyen liseli bir kardeşinizim. Tarihe olan ilgim bu yıllar arasında başladı, atalarımı, türk yazarlarını, türk ırkının ve nice türk yapıtların yüceliğini fark ettim. Aynı zamanda namaz kılıyorum fakat senin gibi din konusunda şüphelerim var. Gerçekten de arapların yaptığı bir oyun mu yoksa?
    ···
    1. 1.
      +1
      Kardeşim ilk olarak bdn burda senin aklını çelmek istemem.Sana burada anlatırım ama biliyorum ki Müslüman ırkdaşlarım gelip diyecek ki adamın imanı ile oynama.Bu yüzden kardeşim,araştır.Şüphenin üzerine git.Kendin seç ne olacağını.Eğer bir şüphen kalmadıysa Müslümansın demektir.Eğer Atdız'ın bu konudaki düşüncelerini de merak ediyorsan aşağıdaki linkten bakabilirsin:

      http://altaylar01.blogcu....ndaki-dusunceleri/6051589
      ···
    2. 2.
      0
      Sağol kardeşim bir göz atayım. Ayrıca bana fikirlerini sumabilirsin, çünkü her iki tarafında düşüncelerini okuyorum. ( Ateizm ve islam ) Aklım celinecekse baştan celinirdi. Bu arada Atsız'ın kitaplarını almak istiyorum. Önermek istediğin güzel bir serisi varsa söylersen sevinirim.
      ···
    3. 3.
      0
      Bozkurtların Ölümü ve Bozkurtlar Diriliyor kitaplarıyla başla kardeşim.Ötüken yayınları bir kitapta birleştirip Bozkurtlar yapmıltı ismini. Gerçekten güzel kitaptır. Kür Şad ve 40 Çerisinin kitabı da diyebilirim belki (:

      Şimdi kardeşim ben söyleyeyim fikrimi.Bu kusursuz dünyada kesinlikle bir yaratıcı,bu düzeni kuran bir güç olduğunu düşünüyorum. Ayrıca şu da aklımdan geçiyor;
      Hücreler birleşir dokuyu, dokular organı, organlar vücudu oluşturur. Neden bir vücudun parçası olmuş olmayalım? Doğaya bakarsan hep küçük parçacıklardan oluşmuştur. Tabi burada beyin biraz yanıyor (:

      Müslümanlığa gelirsek, attığım link yeterince açıklamıştır sanırım (: Ben istersen yine de bir şeyler söyleyeyim. insanoğlu sürekli birşeylere inanmak istemektedir. inanç insanoğlunun doğasında vardır. Hiçbirşeye inanmayan birisi ottan başka birşey değildir. inandığımız birşey olmalıdır. Burada dinler devreye girmiş.

      insanoğlu kötüdür kardeşim. Zalimdir,acımasızdır, bencildir.Peki bu düzen nasıl sağlanır? Devlet olarak sağlarsın ama asla kalıcılığı yoktur.Çünkü devletin sultanı ilahi bir güç kadar büyük değildir. Düzenin daimi olması için yok edilemez bir güç gerekir.Bu güç şüphesiz Tanrı'dır. Pekala Tanrıya inanıyoruz. Peki Tanrı'nın kuralları nedir? Neyi yasaklar ne için yaratmıştır bizi? Bunun cevabını verecek şey kitaplar olmalıydı. Peki var mı bu cevapları verebilen kitap? Maalesef. işte burada devreye islamiyet, Hristiyanlık,Musevilik vs. giriyor. insanları düzene dokmak için kitaplar yazılıyor. Madem bu kitaplar Tanrı tarafından yazılıyor, neden kitaplar çelişkilerle doludur? Ben cevabını vereyim,bu kitapları Tanrı yazmamıştır, toplumu düzene sokmak için insanlar yazmıştır.

      Benim düşüncelerim bu yönde kardeşim. Yararını gördüysen ne mutlu bana.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster