1. 1.
    +1
    Bak şimdi dostum, çok eksiğin var ve sanıyorsun ki her şey senin mantığına göre işliyor.

    1) Evet verilen cevap haktır ve doğrudur. Senin kaçırdığın ilk nokta şu ki bazı sorunlar giderilmek zorunda, bu demektir ki kim ne düşünürse düşünsün bir şey uygulanmak zorundadır ki insanlar bunun böyle olduğunu öğrensin. Ayrıca bu olayda da bunun dışında başka olaylarda da çok kez sununla karşılaşıyoruz ki peygamber de sıkılıyor, zorlanıyor. Ama yapmak zorunda çünkü insanlar doğrusunu anlasın.
    Şimdi bu ilk boyutuydu ikinci boyutu ise, bu insanlar olaylara senin benim gibi bakmıyor. Bunu da anlamalısın. Onlar için hayat artık islam. Siyer ve hayatüs sahabe kaynaklarına bakarsan görürsün ki namaz onlar için sorun olmamış. Günümüzde 5 vakit namazını kılan biri sonsuz mübarek görülüyor? Yanlış mıyım? Bu durum da bunun gibi bir örnek. insanları din ilgilendiriyor, içlerinde bir dert varsa gidip soruyor cevabını alıyor. Çok defa bedevilerin yaptığı 'terbiyesizlikler'den de bahsedilir, ama bu bize böyle gelmektedir. Bu da onun gibi. Gerçekten bunlar ikna etmediyse senin için bunu araştırıp cevabını veririm. Bunlar su an düşünmeden direkt aklıma gelen şeylerdi. Maalesef ilmim bu kadar ama anlatabildiysem derdimi zaten sorun çözülmüştür.

    2) Dinden olmayıp da dinde sanılan her şey bid'attir. Sadece bu değil ki? Yüzlerce böyle şeyler oluyordu. Ne sanıyorsun ki? Sarhoş edici şeyler de yasaklandı. Zina da yasaklandı, o zaman da bir genç sahabe gelip dedi ki 'Ey Allah'ın rasulu, izin ver zina edeyim. Dayanamayacagım. istiyorum'. Yani bütün hayatları değişti, sen ne sanmıştın? Sadece bu mu değişti?

    3) Direkt okuyup da buraya yazmasaydın sen alırdın cevabını. Otur da siyer veya tefsir oku. Peygamber de bu durumdan sıkılıyor ve rahatsız oluyor. Ama bu onun için bir farz, zorunluluk. Çünkü dinin tamamlanması şart. insanlar bunun böyle olmadığını böylece anladılar.

    4) Hayır ne şüphesi? Tam tersi eminliği sağlıyor.

    Ayrıca senin bakış açın aşırı garip. Bunların hepsini emreden ve yöneten Allah, burada bizim bilmediğimiz ne hikmetler vardır.
    Ama gerçekten tatmin olmadığın bir husus var ise ben araştırıp gerekli cevabı verebilirim. Aslında hiç gerek yok sadece siyer ve tefsir okusan tatmin olacaksın şüphesiz.
    ···
   tümünü göster