/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +22
    feto ve cübbeliye diss

    edit: 33 cugu ne lan. harbi yazık bu millete
    ···
    1. 1.
      +7 -9
      islamda reform yok diye kızıyosun olursa avrupanın ahlaksızlığını kendi ülkene taşımış olacaksın. islamı eğer insan kendi lehine çevirmeye çalışırsa vay o kitabın haline.

      şimdi sanki o ahlaksızlık yok yeeaaaaa diyenler olacak, onlarada şunu söyleyeyim.
      avrupanın ahkaksızlığı şuan bizde var evet belki dahada kötüsü işte bunun nedeni kitabı kendi lehimize çevirmeye "çalıştığımızdan"dır. işte kitabı yeniden yazmaya kalkarlarsa vay halimize.

      ayrıca hadisleri yok sayalım demişsin. tamam arasından sahih olmayanları sıyıralım, ama hepsini yok sayamayız. kuranı açıklayan, tastikleyen, doğrulayan kelimelerdir peygamberin sözleri.

      edit :@2 sende helal et kankim
      ···
    2. 2.
      +1
      Kardes reform olmasi imkansız çünkü hem bizim dinimizin kuralları okadar agir ki şeriat izin vermiyo buna bazi cubbeliler okadar dine bagimliki bazen kurallari degistiriyolar onu deme bunu yapma dinden cikarsim küpe takma kafir olursun toplumun bilinç altina giriyolar ve cahik bir toplum olusuyo bak araplara kaci adam akilli okuma yazma biliyo hiçbiri daha da anlatirdimda useniyom aq hadi eyvallah
      ···
    3. 3.
      +2
      reform akılla olur. islam aleminde gazali'den sonra akıl yok oldu gitti, bulabilene 100 gayme benden.
      ···
    4. 4.
      -1
      Okurken baktım olmayan hayal ürünüyle dialog kurmuş ondan sonrasını okumadım amk şizofreni
      ···
    5. 5.
      0
      bende hadisleri reddeden biriyim ki olması gereken o zaten çünkü allahın kitabı bilmemnenin oğlu tirmizi bilmemnenin çocuğu ne yannan olduğu belli olmayan buharinin hadis kitapları değil. allahın kitabı kuran. biz bu sınava kurandan gireceğiz hadis kitaplrından değil. bu gerizekalı adamlar hala ama hala peygamberin sözü kuranı tastikleyicidir diyor. ee be kardeşim bak küfür edeceğim neyse sende müslümansın küfür yakışmaz bize günah. sorunda burada zaten tamam peygamberin sözü kuranı tastikleyici olsun ama o sözlerin peygamberimize ait olduğunu nerden biliyoruz? kesin değil. hala yok sahih yok mahih lan olm nerden biliyorsun nerden istediği kadar mantıklı görünsün istediği kadar kuranı tastikleyici gözüksün bundan emin olamayız. elimizde pırıl pırıl pak mı pak kuran var hiç bozulmamış ve bozulmayacak allah sözünü vermiş. o dediğin reform ne zaman gerçekleşir biliyor musun? ancak o söylediğin hadisler gerçek olur da mehdi gelirse ancak o yapar ki o da gelirse yani biraz çok beklersin.
      ···
    6. 6.
      0
      amk seviye yükselmiş

      am züt meme am am züt meme
      ···
    7. 7.
      0
      Taq nero bahsettiğin şeyler cemaat vb islamda kuranda yok zaten hadisleri çöp etmen hata kurana uyan hadislere güven diğerlerini salla sende dikkat et de dinden çıkma peygamberimiz konuşursa kurandan konuşur yoksa konuşmazdı
      ···
    8. diğerleri 5
   tümünü göster