/i/Tespit

  1. 26.
    -1
    dinler uydurmadır, bir kez daha söylüyorum; o günün koşullarına bağlı olarak insanları hizaya getiren sisteme din denir. bunun hem faydası hem de zararı vardır.

    Pros
    + nasıl var olduğun ve ölümünden sonra ne olacağını sana söyleyerek endişelerini yok eder.
    + kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma cümlesini temel alarak sana bir yaşam tarzı kazandırmış olur.
    + hakimiyeti altına almış olduğu topluluğu, aynı görüşü paylaşıyor diye dünyanın öbür ucundaki toplumla seni kardeş yapar.
    + bireye huzur verir çünkü bireyin inandığı şeyden başka doğru olabilecek hatta karşısında durabilecek başka bir inanç olamaz. ayrıca bu da onu haklı yapar.

    Cons
    + sürüden ayrılırsanız sürü için bir değeriniz kalmaz. ya yalnız kalacaksınız ya da iki yüzlü olacaksınız.
    + var olduğu kanıtlanamayacak bir şeye inanmanızı ister, bu yüzden mantığınıza söz geçirmek zorundasınızdır.
    + iplerinizi başka birilerinin eline farkında olmadan verebilirsiniz, çünkü kendinizi geliştirmeye ihtiyacınız olmadığı için insani ilişkilerde başarısız olacaksınız.
    + yaratıcıyı tanımlamak için metafor kullanma ihtiyacı duyacaksınız. mantığınızı bir kenara bıraktığınız için yapacağınız metaforlar nedensellik içermediği için çok basit olacak ve 4. yüzyılda yaşamış bir filozofun bile sizden daha mantıklı metaforlar yaptığını göreceksiniz.
    + sizin için asıl önemli olan şey öbür dünya olacağı için, orası için çalışacaksınız ve bu yüzden bu dünya işlerini aksatacaksınız.

    aklıma geldikçe eklerim.
    ···
    1. 1.
      +1
      yemin ediyorum son bi kaç aydır bunları düşünüyorum insanları düzene sokmak için refah içinde yaşayabilmeleri için uydurulmuş bişey diye ama elhamdürillah müslümanım
      ···
   tümünü göster