/i/Anket

  1. 1.
    +2
    Çook uzun konular bunlar ama kuran okursan yada youtubeda 0hakikat0 yu ziyaret edersen ki kuran en etkilisi muhtemelen bir müslüman olucaksın
    ···
    1. 1.
      -1
      sorgulayan bir müslümanım ama çelişkilere nasıl bir cevap verebilirsin ? seni ateistlikten alan cevapların bana şu sorularımın cevaplarınıda verir belki.
      -kadın erkek neden eşit değildir.
      -insan neden yaratıldı Allah'ın insanın ibadetine ihtiyacımı var. Eğer yoksa neden cehenneme odun niyetine imansız insanları yarattı? biliyorsun insanların kaderi doğduğunda yazılır yani cehenneme gidecek insan sayısı milyarlarca yıl önceden belliydi.
      -müslüman olmayan ve iyi olan insanlar. müslüman olup kötü olan insanlar kadar neden şanslı değil ?
      ···
    2. 2.
      +2 -1
      -Kadınlar şu anda bir erkek için neredeyse çıplak geziyor yüzünü gibiyor ama tecavüze kurban gidince masum teseddürlüyede yobaz diyorlar. O konu açık uçlu akıllı bir kadın akılsız bir erkeyi yener. Ayrıca bazı ayetlerde üstü kapalı olarak kadın ve erkek zıttır denir. Bu birbirini çektiği anldıbına gelir.
      -kuranda melekler allaha neden gelecekte neden ziyan yaratacak varlığı yaratıyorsun diye sorarlar ama allah onu sadece ben bilirim der. O yüzden insan şu anda nasıl herşeyi bilemiyorsa bunuda bilemez. Zmanı var öğreneceğiz.
      - müslüman olmayan insan islamı bilmiyorsa o zaman sorumlu değildir. Ayrıca bilenlerde seçtiği için değil nabasından görsüğü için yaklit esiyor.Bu insnlar önce yanacak sonra üsrlerine kötü bir cehennem kokusu sinecek. Bu insanlar cennetten tat almauacaklar
      ···
    3. 3.
      0
      Al benim güzel kardeşim dikkatlice izle ve dinle https://m.youtube.com/watch?v=7YcXUAxTvAg ...

      Edit: Doğruyu bulmak istiyordan kardeşim araştır Yüce ALLAH(cc) sana özgür irade ve akıl vermiştir.
      ···
    4. 4.
      0
      Kadınla erkeğin eşitliği hakkında nereye takıldığını ayrıntılı yazarsan cevap verebiliriz kardeşim veya hangi konulara *
      ···
    5. 5.
      0
      son soru hakkında;
      ibrahim suresi niye verildi sanıyorsun Kuran'da Hz. ibrahim etrafı sapkınlarla ve başka dine tapanlarla ve kendi dinlerine tapmayanların öldürüldüğü bir ortamda islam dinini kendi kendine keşfetmiştir hemde 10 yaşında. e o zaman şu an da kimse kimseyi kısıtlamıyor internet var her şey elimizin altına araştırabiliyoruz ve herkesin gündemden haberi var yani sence bir insan islam ı keşfedip araştırması ve doğru olup olmadığına karar vermesi çok mu zor ? senin şu anda yaptığın şey de tam olarak bu değil mi ?
      ···
    6. 6.
      0
      Bu araştırma konusunda tamamen bencilce yaklaşıyorsun. Diyelim ki müslümanlık hak din. Sen şanslısın ki Türkiye gibi büyük çoğunluğu müslüman olan bir ülkede doğmuşsun. Seni bilmem ama bu çoğunluğu müslüman olan ülkede başka dini sorgulamak ayıplanır ne ayaksın anarşikmisin? fazla sorgulama dinden çıkarsın. gibi cümleler duyarsın zaten bu kültür sayesinde sorgulayan insan sayısı çok azdır. Burdan geleceğim konu şu eğer ki hristiyanlık veya başka bir din gerçekse ve müslümanlar sırf sorgulamadığı için (kalpleri çok temiz insanlar olsa bile) ve o doğru dini bulmadıkları için cehennemde yandıklarını düşünsene? ama biz müslümanlığa çok inanmıştık o kadar gerçek geliyordu ki bize. :( Saçma kardeşim 8 milyar insan var 6,5 milyar insandan sorgulayıpta doğruyu bulmalarını beklemek SAÇMA . Sorgulamadan körü körüne müslüman olan insanlar nasıl varsa sorgulamadan körü körüne hristiyan olan, budist olan insanlarda var. Bu insanlar arasında ne fark varda biri cennete biri cehenneme giriyor. Tek fark doğdukları yer mi? Olasılıklar üzerinden şansa bala cennete girmek gibi birşey oluyor. Bayburtun köyündeki teyzenin amcanın sorgulamaya ihtiyacı yok dimi adam namazını kılıyor dua ediyor. Amerika'nın gelişmemiş kasabasında yaşayan köylününde pek sorgulamaya ihtiyacı yok.
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster