/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +27 -10
    Kazım Karabekir'den bahsetmek Atatürk'ün işine gelmemiştir muhtemelen anıları, Atatürk'ün ismet'e köpek dediği sabittir. Karabekir Kurtuluş Savaşını başlatan adamdır. 19 nisan 1919 Trabzon.
    ···
    1. 1.
      +8 -5
      Panpa M. Kemal erzurum kongresine alınmadığında (askerlikten istifa etmek zorunda kaldığı için) bizzat Kazım paşanın isteğiyle kongreye başkan seçildi. Cumhuriyetten sonra yazdığı bi kitapta M. Kemal benim sayemde bu günlere geldi demiştir. Bu arada k*rt ismetin sovyet köpeklerine verdiği 150 (reha oğuza göre 400) Azeri kardeşimizin acısı hala içimizde. Türküsünü her dinlediğimde gözüm dolar.
      ···
      1. 1.
        0
        türkü link yolla panpa
        ···
      2. 2.
        +1
        Boraltan bir köprü esat kabaklı işte yaz youtuba panpa
        ···
    2. 2.
      -1
      ben bizzat kendim okudum 48 basım Hayatım kitabını okudum. devletin sansürlemediği eski bir baskısını bul oku . internet linklerinden yada armağandan öğrenmedim. ne akpliyim ne cemaatçi ne de kürt. Türk oğlu Türk'üm. Bardakçı kim köpek ben bizzat ilk baskı kitap okudum
      ···
    3. 3.
      0
      Pardon kitabı yazmışsın görmemişim.
      Peki kitabı Karabekir saltanat yanlısı olduğu için taraflı yazmış olamaz mı?
      ···
      1. 1.
        0
        yalan - yanlı - yanlış yazmış olsaydı tekzip edilirdi ama onun yerine lağvedildi. bunun anldıbını sen de biliyorsun
        ···
    4. 4.
      0
      Karabekir Anadoluya geçen ilk komutandır, ancak istiklal Savaşını o başlattı diyemeyiz. Karabekirin yaptığı savaşlar Atatürkün Samsuna çıkışından sonra gerçekleşmektedir. Kazım Karabekir Milli Mücadeleyi kendi başlattığını söylediyse yanlış söylemiş demektir. Şu da var ki Kazım Karabekir saltanatçıdır, elbette fikirleri Atatürkle uyuşmayabilir. Atatürk onu sevmese idam edilmesini isterdi fakat kurtarmıştır.
      ···
    5. 5.
      0
      Lağvedilme konusuna gelirsek, tekzip edilerek gündemde tutulmak yerine lağvedilerek gündem dışı bırakılmış olabilir. Eğer istiklal Savaşını kendisinin başlattığını söylüyorsa dediğin gibi, o lağvedilen kitaplar çok da masum değildi, ben olsam ben de gündemde tutmazdım.

      Veyahut bu kitaplar 3.şahıslar tarafından (inönü gibi) da lağvedilmiş olabilir, Atatürkle alakası yoktur, ki bu ihtimal bana daha yakın geliyor.

      Dediğim gibi, Kurtuluş Savaşını Kazım Karabekir başlattı demek çok saçma, sadece Anadoluya ilk geçen komutandır, bu da Kurtuluş Savaşını başlattığı anldıbına gelmez.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster