/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    +220 -107
    ÖNEMLi EDiT: Her kitapta ismi olan kahramanlaştırılan, kahramanlık adına bi taku bulunmayan, türkçülüğü 1944 te öldürmüş amerikan sevici bi adamdır kendisi. Mustafa Kemal Atatürk bile kendisini sevmezdi zaten savaşta yenildikten sonra kendilerini geri çağırmış ve yerine kendisi geçmiştir.

    ismet inönü kimdir?
    ismet inönü hiç bir savaşta zaferi olmayan sıradan bir albaydır. inönü savaşında kaybedip savaş alanından atıyla kaçmış biridir.
    ikinci inönü diye bir savaşta aslında olmamıştır. Size komik gelebilir ama kaybettiği savaştan dönerken askerlerimiz arasında çıkan 15-20 kişilik bi kavgaya buda ikinci inönü olsun diye espri yapmış sonra gerçekten bunu tarih kitaplarında zafer alınmış 2. Bir savaş gibi göstermiştir.
    Hiç merak ettiniz mi koskoca Doğunun komutanı Kazım Karabekir den kitaplarda 2 satır yazılıp geçilmişken neden ismet beyden sayfalarca bahsedilir? ismet bey Atatürk'ten sonra devletin başına geçmiştir.

    Asıl hikaye burda başlıyor, şu an okuduğunuz tüm kitaplar ismet bey tarafından yazdırılmıştır. Sadece caps olarak düşünmeyin ismet inönü'nün kıskanç olduğunu. Gerçekten zamanında Mustafa Kemal Atatürk'ü çok kıskanmasıyla bilinen biridir. Kendi adına para bastıran basını baskı altına alan biridir.
    Seçimlerde hile yapan, halk Açlıktan kırılırken milyon liralara kendi heykelini yaptıran birisidir.
    12 ada olayını bilmeyeneniz yoktur zaten.

    ismet inönü'nün yaptığı tek iyi şey bizi 2. Dünya savaşına sokmamasıdır.

    Özetçiler için; ismet inönü Manda himayeci, egoist, kıskanç, başarısız birisidir.
    ···
   tümünü göster