/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +21 -4
    beyler yaklaşık 5-6 sene önce lüks bir restorantta komilik yapıyorum. denizli'nin en ünlü mekanlarından biri. isim vermiyim şimdi tanıdık çıkmasın aq.

    1- bigün alacarte çalışıyorum, bi masa var, ananı avradını gibiyim illet huur çocukları. mezeleri soruyom, bi tak bilmiyolar, yardımcı olıyım diyom, her zamankinden diyolar, git patronunu çağır diyolar. hay ananı gibiyim bi meze için yarım saat uğraştım. 6 çeşit meze aldılar. içecek diyorum "70'lik ver, 70'lik çok gelmesin abi tamam 50'lik ver", 50'liliği getirdim "lan bu azmış amk git 70'lik getir" 70'liği getirdim koydum masaya. "yok yeni rakı içmeyelim git tekirdağ getir" "abi bi karar verelim mi artık" dedim. "koçum sen ne deniliyorsa onu yap, uzun laf etme" dedi. gibiyim zütünü benim şarteller attı aq. gittim getirdim 70'lik tekirdağı baktım masada çocuklar var, koydum çocukların önüne. biliyorum çocukları o şişeyi düşerecekler. koydum rakıyı, diğer siparişleri aldım. döndüm arkamı gittim. 10 dakika sonra arkadam "çat" diye bi ses geldi. "aha devirdiler şişeyi" dedim. baktım her yer rakı cam parçacıkları. adam çocuklara sövüyor aq. neyse toparladım camları, bi 70'lik daha verdim bu muallaklere. bi de "kardeşim bilerek olmadı, yap bi güzellik" diyor. ben tebessüm ettim bişey demeden gittim. sonra bi kalamar istediler. beyler bilen bilir bu kalamar baya pahalı bişeydir. bu muallakler 2 duble istedi. neyse olan oldu, yediler içtiler.

    bu masada yaklaşık 7-8 kişi vardı. sanırım 2 aile. hesabı getirdim usta. herif hesaba bi baktı 750tl. baktı, sonra etrafına bakınmaya başladı, sonra hafif hafif kızarmaya, sonra morarmaya başladı. sonra yanındaki arkadaşına gösterdi. adam hay ananı avradını diye zıpladı aq. benim garsonu çağırıyorlar, şefi çağırıyolar, patrounu çağırıyolar. en son kasaya gittiler, baktılar hesapta sıkıntı yok. adamlar çıkarttı 10-15 tane kart. hepsinden sırayla geçiriyolar aq. ben köşede yarılıyorum aq, gülmekten ağlıyorum. sonra döndüler masaya, toparlandılar gidiyolar. bende masaya girdim boşları toplucam ya. bunların arkasından "mis gibi anason koktu yaaa, offf" dedim. bi bozuldular aq. offff. hayatımda hiç bir şey böyle zevk vermedi bana.
    ···
   tümünü göster