/i/Tespit

  1. 1.
    +200 -56
    Edit= oha amk oha bari başlığı degistirseydiniz .d

    https://www.technopat.net...l-vahset-tespitim.276210/

    --

    Evet beyler. Recep ivedik filmlerini 50-60 kere izlemişimdir. Artık karakterlerden diyaloglardan çok arkaplana odaklanmıştım. En önemsiz detaylar bana filmin olmazsa olmazı gibi geliyordu.

    Az önce 4'ü 12'inci kez izledim. Film bittikten sonra nirvanaya ulaştım resmen.beyler dikkat ettiyseniz her filmde recebin bi yancisi sağ kolu var.

    1 = otelde çalışan eleman
    2 = kuzeninin şirketindeki bonus kafa
    3 = uzaktan akrabasının kızı
    4 = adadaki halil ibo

    Bu 4 karakterin tek ortak yönü ne beyler ?

    O kadar derine inmeyin amk ; 4'üde kısa boylu beyler. Ve 4'üde recebe zorunlulukları olduğu için katlanıyor.

    Şimdi derine inelim. Neden kısa boylular ? Cevap net. Uzun boyluluk büyüklük göstergesidir otoritedir. Kısa boylu adamlarla Recep ön plana çıkmıştır. Lider olduğu bilinçaltının yerleşmiştir. 4'ününde recebe ihtiyacının olması ve iyi arkadaş olmasının altında yatan mana ise ; "kıro olabilir agresif olabilir bu tip insanları tanısanız çok seversiniz"

    Peki beyler Recep 4 filmde de kimlere karşı mücadele veriyor?

    KENDiSi GiBi UZUN BOYLU OTORiTER iNSANLARA !

    1= ilk filmde düşman epey fazla.Sibel,Sibel'in annesi,Sibel'in uzun boylu(!) nişanlısı ve Müdür. Ana düşman Sibel ve Sibel'in uzun boylu nişanlısı.(annesi filmde çok kez uzun boylu ve yakışıklı olduğunu dile getiriyor)

    2= ikinci filmde Recep babaannesine karşı mücadele veriyor sanılsa da aslında Recep kağıda yazdığı ; Saygınlık,iş,Evlilik . işte bu 3 terime karşı mücadele veriyor.Genel olarak baktığımızda bu 3 şeyi istemeyen yoktur.işte bu da bir otoritedir.

    3= üçüncü filmde Recep kendiyle savaşıyor. Sürekli bir depresyon halinde, sürekli bir karamsarlık.Ana düşman kendisi.

    4= son filmde ana düşman ali alkantara ve Taylan KoyayımYaylan. Şimdi Recep yarışmaya katılıyor niye arsayi almak.Yani kesin kazanması lazım. Burada recebin karsisina otoriter güçlü bir adam cikartmışlar. Dikkat ederseniz recebin takımındaki herkes recepten kısa boylu. Ve hepsi de (halil ibo hariç) recebi istemiyor ama Recep hepsine haddini bildiriyor. En sonunda da Taylan a gününü gosteriyor.

    Neyse tespitim bu kadardı.
    ···
   tümünü göster