/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +4
    Kyk'nın yurdunda Gaziantep'te kalıyorum. Öküz gibi hastayım. Para da suyunu çekti iyice. Yurttan yemek yemiyorum rezalet oluyor, dahası mideme dokunuyor, yersem de direk çıkartıyorum. Borç verdiğim biri vardı yurttan çok değil 15 lira birşey. Onu gördüm aha dedim borcumu alayımda gideyim ekmek arası yapmak için birşeyler alayım, salam peynir o tarz şeyler. Gittim çocuğun yanına, istedim parayı, ya unuttu ya da muallaklik yaptı. Bana aynen "ne 10 lirası kardeşim ailen sana göndermiyor mu ?" dedi, bir de birkaç kişinin arasında yüksek sesle söyledi.

    Normalde sesimi çıkartır, onun dıbına kordum orada da mecalim yok işte. Eyvallah dedim çıktım odaya. Oda arkadaşına sordum, son sigara param kaldı dedi. Amk çaresizlik etrafımı sardı resmen. Gideyim dedim napalım yurdun yemeğini yiyeyim. Böyle rezalet birşey olamaz. Yemekhanenin ortasına kustum diye tanımadığım adamlardan da küfür yedim.

    En son olarak, konuştuğum bir kız vardı, gittim ondan istedim yüzümü karartıp, "daha şurda konuşalı kaç gün oluyor ne bu samimiyet" dedi bana. Samimiyetini gibeyim diyip gibtiri çektim.

    Demem o ki, siz siz olun, asla paranızı çarçur etmeyin ağalar. Benim gibi züte gelmeyin. Ne cebimde kuruşum, ne bir gram yiyeceğim, ne de birşeyler yapmaya mecalim var. Açlıktan kyk yurdunda ölen ilk kişi olacağım herhalde. Benim sayemde belki yurtlarda yemekler güzelleşir. Bari ölürken bir faydamız dokunsun.
    ···
   tümünü göster