/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +11 -4
    Özet: başlıkta evrim karşıtlarının, evrim karşıtlıklarının haklı sebeplerini göz önüne sericem. Evrimi kaynağından değil de H.Y'dan öğrendiklerinden aslında 'inanmamakta' haklılar.

    Edit: Bukalemun hariç Bütün resimler Yanlıştır, Gerçeği yansıtmaz.

    Öncelikle evrim denince aklınıza gelen ilk resim:






    ikinci olarak Ara Tür dendiğinde zihninizde canlanan resimler:









































    Görüldüğü gibi, Bilime çok uzak olan halkın dini fikirlerine uyduğu için H.Y'nın yaptıklarına inanmaya itilmesi korkunçtur.
    fotoğrafların hepsinde, şu anda yaşayan iki canlının birbirine dönüşmesi gibi saçma bir olay resmedilmiş. Evrim bunu iddia etmez. Evrimin savunduğu ara tür iddiası Aynı anda birden fazla canlı grubu özelliği gösterebilen canlılardır. Tüylü sürüngen mesela. Sürüngenler tüylü değilken, tüy geliştirmiş bir sürüngen gördüğünüzde ona ara tür diyebilirsiniz. ya da doğuran bir sürüngen. Resimde göreceğiniz sürüngen Jackson bukalemunu sürüngenlerde alıştığımız yumurtlamanın yerine doğum yapar!






    Mutasyon:

    Hani şu hep duyduğunuz mutasyonların %99 u zararlı %1 i nötrdür diye. onu da hep H.Y den duyarsınız.

    Gerçek ise;

    Mutasyonlar, dizilimlerde farklı türde değişimlere yol açabilirler; Bu anlamda bir mutasyon, canlı organizmanın fenotipik özelliklerinde negatif veya pozitif etkilere sahip olabileceği gibi nötr mutasyonlar hiçbir etkiye sahip olmayabilirler (durağan veya sessiz mutasyonlar). Bu tür değişimler, bir gen ürünün değişmesinde veya genin doğru ya da tamamen işlemesini engellemede herhangi bir etkileri olmayabilir. Drosophila melanogaster sineği üzerinde yapılan çalışmalar, gen tarafından oluşturulan bir proteinin mutasyonunda, bu mutasyonun yaklaşık %70'inin zararlı etkilere sahip olduğunu, geri kalanının ise ya nötr ya da zayıf faydalı etki gösterdiğini ortaya koymaktadır.

    -Vikipedi (oradan buradan değil, angiblopedilerin tanrısından)

    Ancak burada altı çizilen yerler önemlidir, çünkü mutasyonların büyük bir kısmı nötraldir; sadece nötral olmayanların %70'i, o da meyve sinekleri söz konusu olduğunda zararlıdır. Örneğin maya mantarında meydana gelen nötral-dışı mutasyonların sadece %7'si ZARARLIDIR. Dolayısıyla "Mutasyonların çoğu zararlıdır." önermesi tamamen ve kesinlikle yanlıştır çünkü mutasyonların çoğu nötraldir. "Nötral dışı mutasyonların çoğu zararlıdır." önermesi de koşullu yanlıştır çünkü canlıdan canlıya bu oran oldukça değişmektedir. Uzun lafın kısası, böyle bir genellemeye kalkışmak hatalı olacaktır.

    -Evrim ağacı (odtü biyoloji ve genetik topluluğu (biyogen) alt grubunun başlattığı hareket)

    Sonuç olarak;
    Aklını Vicdanına değil, Gerçeklere açmak isteyenler için bir yazıydı. Dini fikirlerini Gerçeklerin önüne koyanlar okursa (eğer kötü yorum yapacaksa) yorum yapmasın.
    Evrimi sağdan soldan duyduğunuz ve Evrimi size yalan şekilde anlatıp 'bak ne kadar saçma buna inanılır mı?' diye aklınızla dalga geçiyorlar.
    Soru istemiyorum, cevap vermem.
    Merak edenler lütfen H.Y harici bir sitede araştırma yapsın.
    ···
   tümünü göster