1. 1.
    +2 -4
    O ülkenin gelişmişliği okuduğu kitapla belirlenir. Yok ben ülke tarihinde ilk kez şunu ürettim, bunu ürettim demek olmuyor.

    Asıl ülkenin gelişmişliğini insanın okuduğu kitap,Çözdüğü matematik soruları belirler.

    Türkiyede bakıyorsun kitap okuyanların nüfusa oranı %0,01
    Amerika da %12
    ingiltere de %11
    Japonyada %18...

    Peki ders kitabı harici basılan kitaplara bakalım..
    ABD 85.121
    Japonya 42.217
    ingiltere 64.761
    Almanya 64.761

    Türkiye 6.151. ya... Ne kadar kültürlü bir toplumuz.

    Bir siyaset adamı çıkıp ' ben yerli uçak ürettim, ülkeye medeniyet getirdik.
    diyor ve halkıda bunu destekliyorsa, işte o toplumda sorun vardır arkadaşlar.

    Bir ülkenin gelişmişliğini ürettiği uçak, otomobil,gemi belirlemez. Teknolojisi belirler. altyapısı belirler. gelecek kuşakları belirler.
    Türkiye nin kitap okuma oranı verilerle ortada.
    Diğer ülkelere oranla.

    Türk halkı kitap okumaya yılda yalnızca 6 saat ayırıyor. Türkiye kitap okuma konusunda çoğu Afrika ülkesinin gerisinde kalmış durumda.bir Afrikanın kitap verilerine bak. Bir japonya nın, kore nin, amerika nın.

    Ha ben burada amerika nın kitap oranı yüksek dedim diye emperyalistleri savunmuyorum! Tam tersine milletimin içine düştüğü bu durumdan şikayetçiyim.

    Yolda çevirseniz 10 kişiyi eminim ki 8 i kitap okumuyorum der. okuyorum diyenlerde kültürlü görünmeye çalışır. Kimse kusura bakmasın.. Kim neyin ne olduğunu biliyor. daha Ürettiğimiz çaylar bize yetmiyor. ki en iyi olduğumuz konulardan birisi çay üretmek.

    Çin altyapısıyla sağlam. çin mallarını dünyaya satarak ticaretini geliştirdi. Amerika teknolojisiyle. Peki ya türkiye? afrikadan ne farkımız var? bir uçak üretmekle En medeni,en gelişmiş ülke oluyorsak Yazıklar olsun bunu söyleyenlere, Yazıklar olsun bu yalanlara kananlara

    edit: başlığı açalı 36 saniye oldu ve 1 çugu gelmiş. işte milletimizin durumu. bu yazıyı 36 saniyede okuyup çugu verdiğini düşünemiyorum o kişinin.
    ···
   tümünü göster