/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +747 -26
    Şırnak Uludere'de bir taburda askerim. Beni önce nizamiyeye verdiler. Nizamiye işi 2 saat nöbet (yarak gibi dikil) 2 saat hazır kıta (yarak gibi otur uyumak yasak) toplam 12 saat nöbettir. akşam 6'da gidiyorum yetmeeez... sabah 5 gibi mayın tarama çıkıyor bu sefer komutan diyor ki sen bizimle gel 8 km yolun mayın taraması yapılacak. iyidir mk vatan sağolsun. 1 gün 2 gün derken ben daimi mayın taramacı oldum çıktım (kısa dönemim). Hani şu en önde giden yarak gibi şeyi sallayan antenli tip benim mk. Tam seçim dönemi vaziyetler sakat. Askeri konvoy geçecek yine bize 8 km alanın mayın taraması kalmış. Tabur tabur 8-10 km arası taranıyor ki 100-150 km'lik şırnak hakkari d400 karayolunun güvenliği alınmış oluyor. Ben yine 12 saat nizamiye nöbetindeyim. Sabah olmuş yatmaya gidecekken baktım bir jammer bir cobra nizamiyeye yanaştı. Sen gel bakalım mayın tarama var dediler. Hay ananı gibim komutanım diyemeden sırtıma mayın tarama aracını yüklediler. Cihaz sallanan gib sırta asılan batarya kompozit başlık çelik yelek olarak toplam 40 kilo falan. neyse gidiyoruz 2 km gittik dıdıt dıdıt kulağımda kulaklık derken ses kesildi. durdum konvoy durdu. komutana koştum hayırdır mayın mı tespit ettin dedi. hayır komutanım dedim batarya bitti. ulan dedi 2 km geldik git dön öğlen olacak. ee dedim komutanım emret. devam et mk dedi. şaka mı yapıyosunuz dedim hayır devam vakit kaybedemem dedi. Kalan 6 km yolu elimde boş bataryalı mayın tarama cihazını sağa sola boşa sallayarak geçtim.
    Ben şimdi bu hikayede ne anlatmak istedim? hiçbirşey... sadece yüzde olarak çoğunluğu 20 yaş altı erkekler ve daha mevzi almasını bilmeyen kadınlardan oluşan terörist topluluğunun bu kadar şehit almasının nasıl mümkün olduğu konusunda bir fikir edinin istedim. Bu da benim lanet bir anımdır.

    Edit:ulan komutan savunan adamlar var ben nizamiyeciyim ne batarya doldurmak ne de yedek batarya almak ne mayına çıkmak benim görevim değil. Asker az olduğu için beni aldılar seve seve de gittim. Komutanın yaptığı değil benim batarya almamam suçmuş zihniyetini gibiyim afedersin.
    ···
   tümünü göster