/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 26.
    +8 -1
    gülüyoruz ediyoruz vay amk diyoruz ama dünya gerçekten çirkinleşmeye başladı beyler.

    para artık hiç olmadıgı kadar güçlü para ülkeleri bile bir birine düşürüyor ülkelerin ugruna milyonlarca insanın sanını hiçe sayıp savundugu onurlarını satın alıyor..

    gelicek bence hiç iyi olmayacak sosyal sistem e baki olmayan devletlerde bu durum çok kötü olucak, sosyal sitemden kasıt nedir derseniz,, zenginlerin devlet tarafından kontrol altına alınmadıgı bir sistemden bahsediyorum..

    eskiden avrupada feodal beylikler vardı v hepsi en az 20 30 köy e 2 bin 3 bin insana SAHiP ti ve bunları ölesiye karın tokluguna çalıştırıyordu, peki KIRALLAR ne yapıyordu?

    bunları önlemek istiyordu halkının zenginlerin çifliklerinde ve kalelerinde köle olmasını istemiyordu, fakat ne oluyordu =? zenginler bir araya gelip kıralları orta çagda diz e getiriyordu, savaşlar seferler baronların zenginlerin kararından geçiyordu,

    bu süreç kıralların toplarla zenginlerin kalelerini yıkmasıyla son buldu zenginler artık yönetimde eskisi gibi hak sahibi degildi insanlar daha özgürdü ama bu gün bu sistem neye dönüştü dersiniz ?

    EKONOMi...

    zenginler iş adamları kendi himayesinde çalıştırdıgı insan kadar artık tıpkı eskisi gibi köle mantıgıyla yönetime müdale ediyor savaşları organize ediyor bu tarz pisliklerle eyleniyor...

    NASIL PANPA ?
    örnek ABD,, wallmart denen bir market zinciri, ABD deki en büyük ucuz tıpkı bizim BiM gibi marketleri hoş gösterdigimiz gibi marketler, fakat bu gün ABD yönetimini az buz olmayan bir şekilde etkiliyor NASIL ?

    2 milyon çalışan ve dolayları yollardan doyurdugu en az bir 2 milyon kişi daha buda 4 milyon ve onlarla çalışan şirketleri düşünürsek 5 milyon ABD vatandaşı eder..

    wall mart ın sahibi gibi OBAMAYA ben türkiyede şunu şunu istiyorum gücünü kullan ve al dese sizce yaparmı ? yapmakta mecbur zira 5 milyon kişinin işsiz kalma olasılıgı var...

    belki bu gün bize garip gele bilir ama para artık bizim dinimiz imanımız devletimiz hlkımız her şeyimiz olmaya başladı para onurumuzu satın almaya başladı bunun önüne geçmezsek en degerli şeyimizi kaybede biliriz,, ONURUMUZ...
    ···
    1. 1.
      +1
      panpa baslik acsan rht 100 sukuyu gecerdin
      ···
   tümünü göster