/i/İnanç

İnanç
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 126.
    +3
    1.) Sen şimdi peygamber olan Hz. isa'yı Tanrı olarak mı görüyorsun? Peki baba ve kutsal ruh dediğin şeyler tam olarak ne oluyor o zaman? Yani sana göre baba oğul ve kutsal ruh üçlüsü ayrı ayrı birer tanrı. Yani bir bakıma çok tanrılı bir dine inanıyorsun. Tıpkı eski yunan mitolojisindeki Poseidon Zeus Ares üçlüsü gibi.

    2.) Kutsal kitabın değişemeyeceğine inandığım için hıristiyanlığı seçtim demişsin ama yüzlerce çeşidi olan ve defalarca değiştirilmiş, en sonunda iznik konsilinde yüzlercesi arasından neye göre seçildiği bilinmeyen 4 tane kitabın güvenilirliğine inanmışsın. Kaldı ki Müslümanlıktan hıristiyanlığa geçtim diyorsun. Yani değiştirilmediği ve bu zaman kadar aynı şekilde muhafaza edildilen ve herkes tarafından da bu şekilde kabul edilen Kuranı kerimi okudum deyip terkediyorsun ki Kuran aslında incilin (gerçek incilin) tasdikleyicisidir.
    Eğer gerçekten hıristiyanlığa araştırarak geçmişsen ki yazdıklarına göre öyle gözüküyor. Kendi içinde çelişkilere düştüğüne eminim.

    ÂLi iMRÂN-85: Kim Islamiyet'ten baska bir dine yonelirse, onunki kabul edilmeyecektir. O ahirette de kaybedenlerdendir.

    Allah yardımcın olsun kardeşim.
    ···
    1. 1.
      0
      Birinci iznik Konsülü Hakkında Lütfen Vikipedi'ye Bakınız..
      https://tr.wikipedia.org/...irinci_%C4%B0znik_Konsili

      ViKiPEDi'DEN ALINTI:
      Tarihsel kaynaklara göre iznik Konsili’ne katılanlar sadece isa’nın tanrılığını tartışmak için toplanmışlardır. Bazılarının yanlış olarak düşündüklerinin aksine, iznik Konsili’nde incil metni tartışılmadı. Atanasyus ve Aryus, karşıt tezleri savunmak için aynı incil metnini kullandılar.[3] Konseye katılanlar arasında incil metni ya da içeriği konusunda herhangi bir ihtilafın olduğu kesinlikle kaydedilmemiştir.

      Görüldüğü gibi incil'in içeriği değil isa'nın tanrılığı tartışılmıştır. Ayrıca incil 4 kitaptan oluşmaz.. Senelerdir bu kadar yalan yanlış bilgi verdikleri için Hristiyanlığı seçmediğim için pişman oldum ne yazık ki hristiyanlık hakkında toplumun çok büyük bir ön yargısı var.. Ve 4 incilde'de isa'nın tanrılığı açıkça belirtilmiştir.
      ···
   tümünü göster