1. 26.
    +25 -3
    he ya türkiye cennet vatan
    ···
    1. 1.
      +2
      Her ülkenin artıları ve eksileri vardır.
      Şu bir gerçektir ki Avrupa; iş olanaklarıyla, hayat standartlarıyla daha iyi imkanlar sunuyor. Eğer aksi olsaydı 3,5 milyon Türk, Almanya'ya çalışmaya gitmezdi. ingiltere'de Fransa'da gurbetçi olmazdı.
      Örneğin Polonya da bir Avrupa ülkesi ama Polonyalılar da göçmen olarak ingiltere ve Almanya'ya işçi olarak gitme sevdasında... Yani Avrupa denilince Kıta Avrupası değil ingiltere de dahil Almanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelere bakmak lazım.
      Eğitim, sağlık ve ulaşıma gelirsek bu konularda da Türkiye'den iyiler. Ama kapitalist sistem verilmiş bütün hakları alma peşinde ve Avrupa'daki ulaşım, sağlık ve eğitim de giderek daha pahalı hale geliyor...
      Bir dönem üretim kaynaklarını paylaşamayan Almanya-Fransa (çelik-kömür) arasında çıkan savaş tüm kapitalist ülkelerin Paylaşım Savaşı'na (II. Dünya Savaşı) dönüşmüştü. ikinci dünya savaşında Avrupa çok şey kaybetti. Avrupa'nın yarısı kapitalizmin düşmanı olan Sovyetler'in himayasine geçti. balkanlardan Berlin'e kadar resmi bir sosyalizm yönetimi oluştu. Avrupalı kapitalistler II. Dünya savaşında çok şey kaybettiklerini farkettiler ve artık "savaşmak" değil birlikte bir topluluk oluşturup ellerindeki sömürü kaynaklarını paylaşmayı ve sıfır gümrüklü bir alışveriş-ticaret yaratmayı akıllarına koydular. Avrupa Ekonomik Topluluğu olarak başlayan süreç bugün Avrupa Birliği olarak sürüyor... Yani bu kapitalist sermayenin liberal politikalarının sürmesi için öngörülmüş bir DÖNÜŞÜMDÜR. Bir dönem Avrupadaki halk yanı başlarındaki sosyalist sistemden etkilenip devletten daha fazla haklar talep etmesin diye verilen birçok sağlık, ulaşım ve eğitim haklarını bugün daha fazla kaybediyor...
      Küresel sermayeye ve siyasete yön veren Avrupa, kıyaslanacaksa bu yönlerden kıyaslanmalı. Hiçbir Müslüman ülke maalesef bu kıyaslamaya dahil edilemez.
      Gerçekci ve iyi tahlil yapmak başka ! Avrupa çok iyi ya da çok kötü demek başka.
      KiŞi KENDiNDEN BiLiR iŞi !!!
      ···
    2. 2.
      -1
      iyi zikmişsin k*rd* qumqi helal
      ···
   tümünü göster