/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +48 -9
    bir gün çiftçinin biri , yumurtaların veriminde düşüş olduğunu fark etmiş. horozu yaşlandığından ötürü olduğunu düşünüp genç ve dinamik bir horoz almaya karar vermiş . çiftçi her yeri dolaşmış fakat hiç kimsede horoz çıkmamış , en son bir tane satıcıda bulmuş demiş kardeş bana genç ve azgın bir horoz lazım adamda demiş elimde de bir tane kalmıştı fakat kimse almıyordu bunu, çok azgın bu dikkat et demiş . adamda ver kardeş ver bir şey olmaz demiş.

    çiftçi eve getirmiş horozu atmış kümese işine bakmış . gece uyurken bir gıdaklama sesleri , bir duvara vurma sesleri duyar ve gülümseyip yumurta veriminin beklediğinden çok olacağını düşünüp uykuya dalar . sabah kalktığında kümese iner kapıyı açtığında bütün tavukları ölü, horozu da başlarında sapasağlam bir şekilde bulur .
    çiftçi öfkelenir lan ne yaptın sen ? der . horozda gayet cool bir şekilde gibtim öldü der. çiftçi, bu kadar gibiş olur mu bi gecede? ölüp gidersin bak kendine hakim ol demiş . horozda bakmış buna sen raad olsana aslan demiş . iyi demiş çiftçi gitmiş ertesi gün uyandığında köpeklerini ölü bulmuş çiftçi horozu tekrar uyarmış bak oğlum tamam azgınsın anladık ama kendine zarar verecen bu kadar gibiş bune böyle ? demiş. horoz yine cool bir şekilde bakıp aslan sen raaaaaadddd demiş . çiftçi tekrar iyi demiş yatmış uyumuş ertesi gün kalktığındaysa bütün atları ölü bulmuş . çiftçi horozun yanına gidip bunlarıda mı sen gibtin ? demiş . horozda bakıp evelallah gibemiceğim canlı yoktur demiş . çiftçi içinden vay amk deyip bak bu seni son uyarışım daha ne halin varsa gör demiş . horozda içinden oh be bıraktı yakamı yarak kafası demiş .
    çiftçi tekrar uykuya dalmış. ertesi gün uyandığında horozu yerde, gözleri kapalı şekilde, etrafında ise 4 tane akbaba, leşini yemeye hazır bir şekilde bulmuş. çiftçi kendinden emin bir şekilde gidip yaa horoz kardeş ben seni uyardım beni dinlemedin bak ne oldu şimdi ? demiş . horoz yavaşça tek gözünü açmış şşşt kes lan akbabaları kaçıracan amk demiş.
    ···
   tümünü göster