/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +5
    Timur imparatorluğu Hunlar, Göktürkler, Uygurlar, Karahanlılar, Gazneliler, Selçuklular ve Harezmşahlar’ın yıkılmasından sonra Türklerin Türkistan’da kurduğu en büyük devlet olmuştur.
    Çoğumuzun bildiği 1402 Ankara Savasi'nda Osmanli padişahı 2.Bayezid ile karsi karsiya gelen Timur bu savastan ustun zekasiyla galibiyetle ayrilmistir.

    Peki neden tarih kitaplarimizda bu devlet ve hukumdardan bahsedilmemistir bu cok merak ettigim bi konu aslinda.

    Ankara Savasi'nin sebebi nedir ? Neden iki Türk ve müslüman devlet karsi karsiya gelmistir. Kisaca aciklayayim timur turkistan bölgelerin de imparatorlugunu kurmus ve genis sinirlarina yayilmistir osmanli ise henuz anadoluda siyasi birligini saglamaya calisan bir devlettir. Timur dogudan gelen mogol tehlikesine karsi hamle yapmadan once arkasini saglama almak icin osmanliya kendilerine bagliligini gostermesini ister ama Osmanli reddeder ve ustune ustun Bayezid Timura yolladigi mektupta senin gibi bir kafire boyun egmeyiz senin gibi ordunda kafirdir demistir. Timur ise Bayezid'a benim ordum tamamen türk ve muslumanlardan olusmaktadir senin ise ordun gavurdur turk bile degildir der (bkz. Yeniceriler) ve savas boylece baslar ve timur kazanir
    ···
   tümünü göster