/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +9
    Yine aynı şekilde eve döndüm, sanıyorum biraz erken dönmüş olucam ki babamın dikkatini çektim, "ne işin var senin bu saatte evde" dedi, "ders yok baba erken döndüm" dedim, ilk günler olduğu için üstelemedi ama aşırı derece de korkmuştum. Ayakkabıları balkona aldığı için evde olup olmadığını da anlamıyosun amk.

    Bi süre daha okuldan böyle kaçtıktan sonra evin yakınlarındaki su bayisine eleman arandığını öğrendim. Gittim konuştum adamla, yorulursun ama paranı akşdıbına alırsın dedi. Para zaten yok el mahkum kabul ettim. Okulda devamsızlık işlenedursun ben paramı kazanıyor akşam eve yorgun argın geliyordum. Babamda çok yoruluyor herhalde okulda diyerek ses etmiyordu. (Dükkana giderken üst, baş getiriyordum. Üstümdekiler kirlenmesin diye. Okulun çıkış saatine doğru da dükkan kapanıyordu zaten)

    Ta kii bi gün okul müdür babamı arayıp haberdar edene kadar. Söylemiş pekekent ne varsa, bi akşam işten geldim bütün evin gözü üstümde. Babam atladı lafa bağırarak;

    B: Nerdesin lan sen pzevenk?
    Ben: Okuldaydım baba ne oldu?
    B: Senin yalanının dıbına koyarım. (diyerek ayaklandı üstüme yürüdü)
    Ben: Okuldaydım baba nerde olucam başka.
    B: Lan bana yalan söyleme, bugün müdür aradı. Devamsızlığın kaç gün haberin var mı senin?
    Ben: Baba tamam az kızma anlatıcam. (kollarımı kalmıştım vurmasın diye, gözlerimde dolmuştu)
    B: Anlat lan, ne anlatıcan.
    Ben: işe başladım ben sucuda çalışıyorum 15, 20 gündür.
    B: Çok mu ihtiyacın var lan senin çalışmaya ( dedi ve bana bi sinir geldi)
    Ben: Var tabi. Okulda ki bütün pekekentler elinde sigara, hamburger, ayran dolaşıyo. Yeter be ! Canım çekiyo kimsenin yanına yanaşıp, bi parça ver diyemiyorum. Okula giderken 1-2 lira para alıyorum onunla ne alayım ben? Su mu alayım karnımı mı doyurayım sen söyle? ( ağlaya ağlaya konuştum. hala unutmam)

    Babam ne diyeceğini şaşırmış bi halde baktı yüzüme, bi sigara yaktı. O sigarayı öyle bir çekişi vardı ki, kelimelere dökemem..
    ···
   tümünü göster