/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    -1
    Rakovsky Protokollerinden:

    "Yazılı olmayan tarihte gizlice ilk komunist enternasyoneli kuran kişi Adam Weishaupt'dur.

    O, masonik Illuminati örgütünün lideriydi. ismi zamanının en büyük komunist fesatçısı olarak anılır. Bu büyük devrimci, yahudi ve cizvit, Moses Mendelsohn (yahudi) tarafından Illuminati'yi kurmakla görevlendirilmişti. Bu örgüt gizli olacak ve Fransız Devriminden sonra da siyasi hedeflerine ulaşmak için çalışacaktı. Çünkü örgütün asıl hedefi Fransız Devrimi'ni Komunist Devrime dönüştürmekti.

    Illuminati'nin gizemlerinin ve inisiyasyon merasimlerinin tek bir gayesi vardı; örgütün nihai hedefi olan Komunizmi gizlemek.

    O zamanlar bilinmeyen bir diğer husus da Weishaupt ve yandaşlarının Rothschildler'le olan ilişkisiydi.
    Beş Rothschild kardeş Avrupa'yı beş finans imparatorluğuna böldükleri zaman gizli bir güç onların büyük servetler toplamasına yardımcı olmuştu. Bunlar, bütün Avrupaya dağılmış vaziyette bulunan ve Bavyera katakomblarında (yeraltı mağaraları) yaşayan ilk komunistler olabilir.
    Rothschild'ler ilk gizli komunizmin sadece haznedarları değil, doğrudan başkanlarıydılar. Gerçekten de hem Karl Marx, hem de ilk enternasyonelin başkanları olan Heine ve Herzen Rothschild'lerden emir almaktaydılar." -Christian Rakovsky

    -Rakovsky Protokolleri, Sovyet Büyükelçisi J.L. Rakovsky'nin GPU tarafından sorgulanması (26/1/1938) sırasında tutulan kayıtlardır.
    ···
   tümünü göster