/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1 -1
    Ya dıbına koydugumun evladı Enver Paşa hain mi senin sultanın Vahdettin hain asıl ayrıca şuan bu gibik görüşlerini buradan rahat rahat paylaşıyorsan bir ittihat ve Terakki üyesine borçlusun bunu da unutma . O üyenin ismi de ; Atatürk
    ···
    1. 1.
      0
      öncelikle zamanında ittihat teraki kendi görüşlerini nasıl kendi gazetelerinde paylaşabiliyorduysa ben de paylaşabilirim. ikinci olarak ben erdoğan döneminde gelen kısmi özgürlüklerden dolayı yazabiliyorum. üçüncü olarak m.kemal son dönemde ittihatçı kimliğini saklamıştır. enver paşana gelince dış kaynaklı ingiliz ajanı falan demiyorum ama padişaha baş kaldırdığı için hain. padişahın suçu neydi?

      dipnot: enver paşa ile Vahdettinin alakası ne? enver paşa Abdülhamide baş kaldırmıştı. Vahdettin hain değildir o başka mevzu şimdi yazsam yol olur. en basitinden hangi salak yarın evladının oturacağı tahtı satar? sen öyle bir mallık yapar mısın Vahdettin hain falan değildi. hatta m.kemali anadoluya geçiren kişiydi. kendisi de bu yönde açıklama yapmıştır.
      ···
    2. 2.
      0
      Kardeşim erdogan döneminde gelen kısmi özgürlükler demişsin bu başlı başına komedi hangi özgürlük ? internet sansürlü, seçim sonuçları muamma, medya desen yanlı özgürlük falan yok geçeceksin onları.. Vahdettin Atatürk'ü milli mücadele için değil halktan silahları toplamak için gönderdi bunları lise tarih dersinde dahi öğrenme şansın vardı kullanmamışsınhalktan silahları toplamak için gönderilen Atatürk tam tersine halkı örgütlemiştir bunu araştırabilirsin. Enver Paşa konusuna gelince vahdettinle olan alakasını değil sadece vahdettinin hainliğini vurguladım gayet tahtını bırakıp gitmiştir tarih kitaplarını aç karıştır istanbul hükümeti vs Vahdettin boyun eğmiştir ülke o haldeyken boyun eğen herkes vatan hainidir ki bu yüzden tarih boyun eğen Vahdettin'i hain , boyun eğmeyip baş kaldıran Atatürk'ü kahraman olarak yazar. Enver Paşa ise ne hain ne de kahramandır sadece büyük ideallerini ve hedeflerini yanlış zamanda gerçekleştirmeye kalkmıştır. Ayrıca Atatürk ittihat ve Terakki kimliğini saklamamıştır taa Selanik'te Vatan ve Hürriyet Cemiyetini kurduğunda ittihat ve Terakki cemiyetine bağlanmayı kabul etmiştir ittihat ve Terakki tam anlamıyla derin devlettir bütün üyeleri komitacıdır Enver ve Atatürk'ün sürtüşmelerinin başlangıcı zaten ittihat ve Terakki'de başlamıştır.
      ···
   tümünü göster