/i/Kızlar Soruyor

  1. 1.
    +22 -38
    uzun zamandır birlikte çalıştığımız ve çok yakın arkadaş olduğumuz bir amerikalı'dan geçtiğimiz ay, yemeğe çıkma teklifi aldım. bunu normal karşıladım çünkü gerek diğer çalışanlarla gerekse ikimiz bir çok kez yemeğe çıkmıştık, bu yüzden farklı şeyler düşünmeden kabul ettim.
    akşam restaurant'a gitmek için beni evimden almaya geldi aracıyla ama giyimi dikkatimi çekti çünkü sanki yemeğe değilde film galasına gidiyorduk, bildiğin çok şık bir smokin giymiş saçlar yapılı, tabiri caizse jilet gibiydi. bense gayet normal sıradan bir bluz ve kot giymiştim, ayağımda da abartı olmayan çok sıradan bir topuklu vardı. yani anlayacağınız ben hiç önemsememiş, farklı anlamlandırmamıştım bu daveti.
    yol boyunca pek konuşmadık, mekan yeri olarak ise genelde gittiğimiz yeri değilde brooklyn'in cidden kaliteli ve oldukça pahalı sayılabilecek restaurant'larından biri olarak seçmiş, son anda fark ettim ama bir şey demedim. ancak aklım karışmaya başlamıştı. beyler mekan şöyle ki; sıradan bir akşam yemeğine maaşınızın 5/3'ünü bırakıp kalkmanız çok olası, kısacası benim gibi böyle sosyetik şeyleri pek sevmeyen ve basit bir hayatı olan bir kadın için çok aşırı lüks.
    her neyse, mekana geçtik, yemekler geldi vs. hala pek konuşmuyoruz ama birşeyleri sezinliyordum, sanki birşeyler anlatacak ama anlatamıyor.
    havadan sudan 2-3 şey konuşurken ve ben kadehimden bir yudum almaya çalışırken hiçbir şey söylemeden cebinden yüzük çıkardı ve uzattı, "sanırım seni ne kadar sevdiğimi söylemek için pek başarılı olamadım şimdiye dek, ama artık bunu itiraf etmenin zamanı geldi" gibi birşeyler söyledi, ben ise şoka girmiştim. tonlarca şey anlattı, benim ne kadar iyi bir insan olduğumu, vs. ama benim beynim durdu orada.
    sadece yarımyamalak teşekkür ederek "böyle bir şey düşünmediğimi ve hazır olmadığımı" söyleyerek iyi akşamlar diledim ve masadan kalkıp evime geçtim.
    haftalardır kafam çok karışık, ben oldukça Türk milliyetçisi biriyim ve evleneceğim kişinin de Türk olmasını düşünüyordum..
    Teklif eden kişi ise oldukça iyi ve düzgün biri, 32 yaşında ve hiç evlenmemiş, aynı yerde çalışıyoruz bu yüzden bildiğim kadarıyla da hiç bir aşırılığı ya da hovardalığı yok. Ancak Türkçü damarım bunu kabullenmiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ancak kararımda kesin gibi birşey oldu.
    Size doğru mu yaptım ?
    ···
   tümünü göster