/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +2
    1)Kumarın çok büyük günah olduğunu söylüyorsunuz ancak Tanrı da Şeytanla iddialaşmamış mıydı?o halde tanrı günahkar mı? yoksa o kendi kanunlarından üstün mü?

    2)Dinlerin mucizelerle dolu tarihine baktıkça Tanrının kendi adıyla birbirini kesen dindaşlara ses çıkarmaması bana oldukça garip geliyor haksız mıyım? Tanrının bundan zevk aldığı şüphesine düşmüyor değlim

    3)Madem Tanrı bizim ne istediğimizi bizden önce bilebiliyor o halde neden bizi yalvartıyor?

    4)Tanrının, peygamberlerle dağlarda tepelerde buluşması neden? Şahit olmayınca insanın aklına binbir türlü şey geliyor

    5)islamda kadınların erkeklerle eşit olduğu da savunulan fikirlerden ancak 4 kadının şahitliği 1 erkeğinkine eş tutuluyor bu nasıl eşitlik?

    6)Tanrının insanları sırf kendine iman etsinler diye yaratması ego tatmininden başka bir şey değildir yanılıyor muyum?o halde tanrının bir egosu dolayısı ile de taktir edilme arzusu vardır mantıken bu da onu mükkemmellikten uzaklaştırır Bu konu ile ilgili görüşlerini almak isterim

    Not:deistim ve sözlerimde tanrıyı aşağılamak gibi bir amaç yoktur ancak bunlar küçüklüğümden beri aklıma takılıp cevap bulamadığım sorulardır. saygılar

    edit:aklımda bir kaç soru daha var aslında
    ···
    1. 1.
      0
      Senden iyi bi müslüman olur pampa bu cevapları bulursan
      ···
    2. 2.
      0
      1)Allah şeytanla iddalaşmadı. Çünkü Allah bizim ne yapıp ne yapmayacağımızı biliyor. Buna iddalaşma diyemeyiz.
      2)Kardeş 2. sorunu tam olarak anlamadım. Herhalde müslüman müslümanı keserken Allahın hoşuna mı gidiyor neden ses çıkartmıyor demişsin. Haşa Allah gökyüzünden bakıpta öyle yapmayın günah mı desin. Topluca birbirini kesenlerin canını mı alsın. Her zulmün her kötülüğün bir karşılığı vardır. Hesap günü bunlar tek tek hesap verecekler. Allah'ın hoşuna gittiği falan da yok.
      3) Çünkü tevekkül etmeni istiyor. Senden birisi bişey istedi ama tanımıyorsun. Ne istediğini anladın. O kişi senden şeyi istemeden verirmisin ?
      4) Pek bi fikrim yok. Ama şöyle bi sure hatırlıyorum Dünya yı ayakta tutan dağlardır. Gemilerin suda yüzmesi Allah ın bir mucizesidir. diye. Tabi ne cıkarılır bundan bilmiyorum.
      5) O sorunun cevabını bilmiyorum. Ama imama sorarım. Sana geri dönerim bu soru hakknda.
      6) Eğer öyle olsa cenneti neden vaat etsin Allah. Bizi de ödüllendirmek için cenneti yaratmış. 2. olarak da kılıp kılmaman için özgür bırakmış. istese seni hep namaz kılan biri olarak yaratabilirdi.
      ···
      1. 1.
        0
        3. sorunun cvbı çünkü ruh hastası :D
        ···
      2. 2.
        0
        5) kadınlar olaylara daha çok duygusal olarak bakarlar duygusal oldukları için böyle bişey vardır
        ···
      3. 3.
        0
        ayrıca 4 kadın değil o 2 kadın onu görmedim
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster